RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Matchwinner Emre Bal van DHSC: "Ik zie ons als favoriet voor het kampioenschap"

1/5
UTRECHT/WOERDEN - Het duel tussen DHSC en Sportlust'46 was vanmiddag meer dan een regionale derby. De inzet op Sportpark Wesley Sneijder in Utrecht was de tweede plaats in de hoofdklasse A. DHSC stapte na negentig minuten ploeteren als winnaar van het veld (2-1).

"Beide ploegen speelden een ontzettend hoog tempo", ervaarde DHSC-trainer John Vink, "Op een zwaar veld als dit is dat bijzonder knap. Slordig was het wel, maar in de tweede helft kregen we de zaken aardig onder controle. Alleen met het slotoffensief van Sportlust'46 hadden we problemen, maar dan gaan ze pompen."

John Vink: "Genoten van plezier en beleving bij mijn ploeg"


Bij Sportlust'46 overheerste de teleurstelling. "We krijgen drie-vier honderd procent kansen, de moeilijkste die scoren we en de rest gaat er niet in", stak trainer Patrick Loenen zijn frustratie niet onder stoelen of banken, "En bij hun goal staat mijn linksback te slapen."

Emre Bal: "We zijn de topfavoriet voor het kampioenschap"


GOUDEN PIK
In de tweede helft bracht Vink spits Emre Bal in de ploeg. Een gouden wissel, want Bal had niet veel tijd nodig om de achteraf beslissende 2-1 te maken. "Dit is heel leuk voor mezelf, maar ook voor het team", glunderde de matchwinner die benadrukte dat het een teamprestatie was, "Ik denk dat we de favoriet zijn in de hoofdklasse A. We hebben afgesproken voor het hoogst haalbare te gaan en dat is nu het kampioenschap. Het zal een feest worden in Ondiep als dat lukt", besloot Bal.

Evert Brouwers: "Als ik hier zou blijven heeft dat niet alleen met Patrick Loenen te maken"


Na de 2-1 ging Sportlust'46 alleen nog maar pompen, "Op basis van de tweede helft een terechte zege", vond Vink, "In kan mijn ploeg alleen maar complimenten maken voor het plezier in de beleving. Heel anders dan vorige week."

Patrick Loenen: "Wat betreft karakter en mannelijkheid waren zij verder vandaag"


Sportlust liep een groot deel van de wedstrijd achter de feiten aan. "Wij zijn niet minder en op sommige facetten zelfs beter, alleen als het gaat om een stukje karakter en mannelijkheid, waren zij verder vandaag", besloot Loenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -