Davelaar bepalend voor GVVV: "De 2-1 kwam op een cruciaal moment"

Corné Davelaar
Corné Davelaar © Geert Lommers
VEENENDAAL - Corné Davelaar speelde een bepalende rol bij GVVV in de 3-1 overwinning op Jong FC Volendam. De rechtsback scoorde de 2-1, kort nadat GVVV de 1-1 had geïncasseerd. "Zij werden beter, dus die 2-1 kwam wel op een cruciaal moment", reageert Davelaar.
Op een volwassen manier de wedstrijd uitgespeeld
Corné Davelaar
Corné Davelaar is blij dat de drie punten werden gepakt
Na de vroege voorsprong van de Veenendalers viel de wedstrijd een beetje dood. "Ik denk dat niet dat er iets in de ploeg sloop. We namen soms risico, alleen dat hielp niet. Zij kwamen er toch uit, dus wilden wij de controle houden. Zij deden het wel goed, maar uiteindelijk pakken wij de drie punten", oordeelt Davelaar.
De 2-1 en de 3-1 vielen snel na elkaar. "Je zag dat we veel ruimtes kregen en dat we nog de 3-1 maakten. We hadden verder moeten uitlopen, maar ik denk dat we op een volwassen manier de wedstrijd hebben uitgespeeld", zegt de verdediger.

OOSTERLEE HEEFT WEER LUCHT

Voor trainer Niek Oosterlee, die na dit seizoen moet vertrekken van Panhuis, was de zege een opluchting. "Dit geeft ons wat lucht", zegt hij. "We gaan er na de 1-0 te makkelijk over denken. We roepen het over onszelf af. Dat zie je vaker bij ons. We blijven niet compact en dan is het wachten op het genadeschot van de tegenstander."
Niek Oosterlee: "Het had nog wel 3, 4 of 5-1 kunnen worden"
Die 1-1 kwam er ook, maar de snelle 2-1 van Davelaar bleek beslissend. "Wij kwamen wat meer los, met goede invalbeurten van Laghmouchi, De Graaf en Fini. Toen gooiden we de schroom van ons af. Het had nog wel 3, 4 of 5-1 kunnen worden, want we kregen nog een paar grote kansen", aldus Oosterlee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.