Spakenburg-verderdiger Werkman: "Weet niet of de hand van de trainer zichtbaar is"

Koos Werkman
Koos Werkman © Theo Hartog/Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de smaak te pakken, met vier zeges op rij zijn de Blauwen gestegen richting de subtop. Koos Werkman opende de score en hij blikt terug op een uitstekende novembermaand. Ook trainer Eric Meijers is blij met de 2-0 zege op Quick Boys. "Al met al heb ik vandaag een goed team gezien dat wil werken", zegt Meijers.

STRIJDBAAR

Koos Werkman maakte na een half uur voetballen de openingstreffer voor Spakenburg. "Dit is een goede maand zo, dat moeten we doortrekken", erkent Werkman. "Nog twee tot de winterstop. We staan weer in de buurt van de top zeven en dat is lekker."
Koos Werkman: "Dit is een goede maand zo, dat moeten we doortrekken"
Werkman vindt het moeilijk om te zeggen of de hand van de nieuwe trainer al zichtbaar is. "We hebben vooral als team heel erg gevochten. Dat hebben we ingezet onder Chris (de Graaf) waarmee we al twee wedstrijden wonnen", analyseert de doelpuntenmaker. "We zijn gewoon een team en iedereen vecht voor elkaar. Er gaan zelfs jongens af met kramp, dat moet ook, want dan win je zulke wedstrijden."

DOELPUNT KANTELDE HET DUEL

Trainer Eric Meijers baalde van het begin van Spakenburg. "De eerste 20-25 minuten waren niet goed. WIj gingen teveel met de mensen mee en er vielen veel gaten. Leon ter Wielen houdt je daar op de been. Daarna heb ik aangegeven dat het blok op het middenveld meer vanuit de positie moet spelen. We scoorden uit het niets en daarna kantelde de wedstrijd", zegt Meijers.
Aan de bal hebben we verzuimd om de 3-0 te maken
Eric Meijers
Meijers: "Wij zijn moeilijk te verslaan, omdat we veel kwaliteit in het elftal hebben"
Toch wist Spakenburg dreigend te zijn. "We hebben veel snelheid met Sterling en Dekker, zij hebben een meerwaarde voor het elftal. Ik reken dat soort jongens af op rendement. Dat hebben ze vandaag goed laten zien. Ik vond dat we na rust goed stonden, Quick Boys had de bal maar we zijn niet in gevaar geweest. Aan de bal hebben we wel verzuimd om de 3-0 te maken, maar al met al heb ik vandaag een goed team gezien dat wil werken. Onder mekaar zit het goed."
Of de trainer 'de hand van Meijers' al ziet bij de ploeg, wil hij nog niet zeggen. "We gaan op de voet door waarop de staf is begonnen. Het gaat om wedstrijden winnen en natuurlijk graag met goed voetbal. Wij zijn moeilijk te verslaan, omdat we veel kwaliteit in het elftal hebben. We hebben vier keer achter elkaar gewonnen, dan zal je zeggen dat de eerste nederlaag dichterbij komt. Die proberen we zo lang mogelijk uit te stellen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.