Hercules herrijst en neemt afstand van onderste plaatsen

© Arnold Schenk
UTRECHT - De voetballers van Hercules hebben zich op het juiste moment opgericht en met 0-2 gewonnen van concurrent DEM.
Bij Hercules stond doelman Fons Mulder niet onder de lat. Hij werd afgelopen week vader en daarom stond Thijs ter Leede in de basis. Twisker moest het ook stellen zonder de afwezigen Matthijs Blijham, Ralph Hovestad en Tyron Fonville.
Wel was er een basisplaats voor Omar el Ghazouani, die vorige week als invaller tegen OFC (1-2 nederlaag) grote uitblinker was aan de kant van de Utrechters.
Na een doelpuntloze eerste helft kwam de voorsprong voor Hercules op een lekker moment. Net nadat de thuisploeg uit Beverwijk twee grote kansen had gemist, frommelde Stef van Rooijen de bal in het vijandelijke doel en bracht hij Hercules op 0-1.
Routinier Jeffrey Vlug moest er daarna aan te pas komen om de beslissing te brengen. De aanvaller van Hercules profiteerde van een slordigheidje achterin bij DEM en zette de 0-2 eindstand op het scorebord.
Dankzij de overwinning komt Hercules op vijftien punten in de Derde divisie B. Concurrent DEM, dat in de gevreesde degradatiezone staat, heeft vier punten minder dan Hercules. Komende week wacht andermaal een belangrijk duel voor het elftal van Twisker, wanneer het Quick treft, de nummer zestien van de ranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.