Zwak FC Utrecht verliest van hekkensluiter RKC Waalwijk

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Een zwak FC Utrecht heeft een modderfiguur geslagen en in stadion Galgenwaard met 0-1 verloren van hekkensluiter RKC Waalwijk.
Kansen werden er nauwelijks gecreëerd in een saaie eerste helft. De ploeg van John van den Brom had moeite met het uit elkaar spelen van de gesloten defensie van de Waalwijkers, die zelf amper voor het doel van Maarten Paes verschenen.
In de 69e minuut werd de ban gebroken toen de bezoekers tekenden voor een treffer via een vrije trap. Verdediger Melle Meulensteen was de defensie van de Utrechters te slim af, waarna hij raak kon koppen in de bovenhoek: 0-1.
Daarna kreeg FC Utrecht diverse mogelijkheden om langszij te komen. Invaller Simon Makienok leek te profiteren bij een rebound, maar de boomlange Deen kwam een voetje tekort om te scoren. Even later was het Justin Hoogma die bij een hoekschop boven alles en iedereen uitkwam, maar zijn kopbal onvoldoende richting mee kon geven.
Na dik anderhalf uur voetballen stapten de Waalwijkers als winnaar van het veld en dat was niet eens onverdiend te noemen. Het was voor het eerst sinds 1993 dat FC Utrecht een thuisduel verloor van RKC.
Door de nederlaag verliezen de Domstedelingen voor de derde week op rij. Eerder bleken Ajax en AZ te sterk voor de ploeg van Van den Brom, die zevende staat in de Eredivisie. Als Feyenoord zondag wint van PEC Zwolle wint, zakt FC Utrecht naar de achtste plaats.