RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Blijdschap bij Kampong na 'must-win': "Maar wel knap van de jongens"

1/3
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben een overwinning geboekt in de Hoofdklasse. Op bezoek in Den Haag werd er met 2-5 gewonnen van Klein Zwitserland.

Ook deze week had coach Alexander Cox met een waslijst aan geblesseerde spelers te stellen. Doelman en sterkhouder David Harte is nog altijd roulatie wegens een blessure. Vorige week werd er mede daardoor met 3-2 verloren van Rotterdam.

Zondag kwam Kampong zoals wel vaker de afgelopen weken op achterstand. Een strafcorner van Blake Wotherspoon zette de 1-0 namens Klein Zwitserland op het scorebord. Daarna was het Kampong dat zich oprichtte en de 1-0 omboog naar een 1-3 voorsprong.

Alexander Cox (Kampong): "We winnen uiteindelijk relatief makkelijk en dat is knap"


Cox vond zijn ploeg naarmate het duel vorderde steeds beter in de wedstrijd komen. "Daarna gingen we steeds makkelijker hockeyen", aldus Cox, die zijn ploeg aanvankelijk nog wel op achterstand zag komen. "Toen dacht ik wel even: het zal toch niet zo'n middag worden? Gelukkig werd het spel van onze kant daarna steeds beter en wonnen we relatief eenvoudig door veel energie in de wedstrijd te gooien."

Boet Phijffer scoorde na een rebound binnen te slaan en daarna brachten twee strafcorners van Jip Janssen de Utrechters op voorsprong. Daarna was het Klein Zwitserland dat de spanning terugbracht door via Enzo Torossi de 2-3 te maken. Phijffer vindt laatste weken veelvuldig het net en is daar logischerwijs over te spreken. "Als spits is dat altijd lekker natuurlijk. Ik loop best al een tijdje mee, maar de laatste weken loopt het erg goed. Daarin word ik wel gesterkt in m'n vertrouwen natuurlijk."

Boet Phijffer (Kampong) praat na met Robert Claus


Aan alle Haagse illusies werd daarna vakkundig een einde gemaakt door Kampong. Phijffer en Janssen waren opnieuw de doelpuntenmakers en bepaalden de eindstand op 2-5 in het voordeel van de Utrechters.

Concurrent HGC, in de strijd om play-off plaats 4, won van Rotterdam (2-4) en daardoor blijft de achterstand van Kampong - dat vijfde staat - vijf punten. Komend weekend staat het één-na-laatste duel voor de winterpauze op het programma. Kampong neemt het dan op tegen Hurley. Een week later spelen de Utrechters de inhaalwedstrijd tegen directe concurrent HGC.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -