RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opluchting bij Hercules na cruciale overwinning: "Dit moeten we komende week opnieuw brengen"

1/3
UTRECHT - Er heerste na afloop van de overwinning van Hercules op DEM (0-2) opluchting in het Utrechtse kamp. De derdedivisionist won na een paar moeizame weken weer eens en dat zorgde voor opluchting bij doelpuntenmaker Stef van Rooijen en trainer Jochem Twisker.

"Heel fijn dat we weer eens een keertje winnen", aldus Van Rooijen, tegenover RTV Utrecht. Na drie opeenvolgende nederlagen was de gevreesde degradatiezone ineens wel heel dichtbij gekomen voor Van Rooijen en zijn teamgenoten, Een overwinning tegen de directe concurrent was noodzakelijk en die kwam er dus, mede dankzij Van Rooijen zo leek het althans. "Want het was niet helemaal mijn goal. Ik raakte de bal vanuit een voorzet met mijn teen, maar volgens mij was het Oussama (Lahri, red.) die het laatste tikje gaf."

Stef van Rooijen (Hercules): "Fijn dat we eindelijk weer eens winnen"


Hoe dan ook, Hercules won, maar vlak voor de openingstreffer was het juist DEM dat twee uitgelezen kansen liet liggen. "Maar in die fase vond ik ons wel de bovenliggende ploeg, dus onverdiend wil ik het niet noemen", aldus Van Rooijen. Daarna was het nagelbijten op de bank bij Hercules, maar een treffer van 'sluwe vos' Jeffrey Vlug bracht uiteindelijk de beslissing, zag ook trainer Jochem Twisker. "Heel erg belangrijk, want anders hadden we in aanloop naar de Kerstdagen op een degradatieplek gestaan en dat wil je niet."

Richting de Kerstdagen is deze overwinning heel belangrijk"
Jochem Twisker

Doelpuntenmaker Vlug tekende zoals gezegd voor de beslissing, maar het had niet veel gescheeld of Twisker had de routinier gewisseld. "In de eerste helft vond ik hem niet goed spelen", lachte Twisker na afloop. "Na rust toonde hij gelukkig zijn klasse en schonk hij ons zoals zovaak een goaltje."

Jochem Twisker praat na met Arnold Schenk


Een opsteker voor Hercules, dat komende week opnieuw een belangrijke wedstrijd wacht tegen concurrent Quick. "Dan moeten we opnieuw brengen wat ons vandaag qua inzet gelukt is", aldus Twisker, die met Herules nu twaalfde staat na dertien wedstrijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -