RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UZSC-trainer Schothans na plaatsing kwartfinale: "Liever niet naar Rusland vanwege dure reis"

1/2
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben historie geschreven door voor het eerst de kwartfinale van de Euro League te bereiken. Trainer Gerrit Jan Schothans kijkt alvast vooruit naar de volgende wedstrijden in februari. "Ik hoop dat we niet naar Rusland moeten, want dan wordt het een hele dure reis."

Het doel van UZSC was duidelijk voor de wedstrijd tegen SIS Roma: niet te ruim verliezen om de tweede plek vast te houden. Uitgeschakeld worden op doelsaldo was mogelijk. Schothans zag dat zijn ploeg moeite had met de Italianen. Toch wisten ze het verlies beperkt te houden: 11-10 verlies. "Roma speelde tactisch goed. Ze schakelden onze beste mensen uit."

SPANNING
Door de nederlaag was het andere duel in de groep tussen Sabadell en en de UVSE Boedapest spannend. En hoe. De 15-10 eindstand deed dat niet vermoeden, maar de Hongaren gingen op het eind alles of niets spelen.

Gerrit Jan Schothans: "Onze prestatie is mooi voor de club en de stad."


DURE REIS
UZSC speelt een thuis- en uitwedstrijd in de kwartfinale. De tegenstander komt uit Rusland of Griekenland. Schothans: "Ik hoop dat we niet naar Rusland moeten, want dan wordt het een hele dure reis." De winnaar gaat naar de Euro League Final 1 en de verliezers naar de Euro League Final 2. UZSC zal dus nog een aantal keer op de luchthaven staan. Mede hiervoor is geld nodig.

PEPERNOTEN VERKOPEN
UZSC is druk bezig om geld te verzamelen door pepernoten te verkopen en clinics aan de man te brengen. "Wij zijn amateurs en de rest in de Euro League is proffesioneel. Onze prestatie is mooi voor de club en de stad Utrecht, maar het kost veel geld. We zijn op zoek naar sponsoren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -