RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederlaag wake-up call bij FC Utrecht: "Ook wisselspelers zien dit"

1/4
UTRECHT - John van den Brom is geschrokken na de nederlaag van FC Utrecht tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Zijn elftal verloor eerder van Ajax en AZ, maar dit verlies komt harder aan, aldus de trainer van de Domstedelingen. "Na vandaag is niemand meer zeker van zijn basisplaats."

De Amersfoorter pleit niet voor een koerswijziging, maar vindt wel dat zijn elftal zondag allesbehalve heeft thuisgegeven tegen RKC Waalwijk. "Het is ook niet zo dat ik met de beschuldigende vinger wijs, maar ik had niet het gevoel dat we er vandaag alles aandeden om het maximale eruit te halen. Dat vind ik wel kwalijk."

John van den Brom (FC Utrecht): "Verder kijken dan het elftal dat vandaag gespeeld heeft"


Er gebeurde te weinig wanneer FC Utrecht in balbezit was, vond Van den Brom. Middenvelder Adam Maher moest veelvuldig met de bal aan zijn voet op zoek naar oplossingen en dat had meerdere redenen volgens Van den Brom. "Aan de ene kant komt dat doordat hij te weinig afspeelmogelijkheden heeft, tegelijkertijd kun je misschien zeggen dat hij teveel loopt met de bal. Alleen vind ik niet dat het teveel bij hem moeten worden neergelegd, want ook andere jongens gaven niet thuis."

Adam Maher praat na met René van den Berg


Het publiek in stadion Galgenwaard zag een mat FC Utrecht weinig creëeren en liet dat zo nu en dan ook weten. "Dat helpt niet meer, maar ik begrijp wel waar het vandaan komt", aldus Van den Brom. Dat zag ook Maher, die zich de reactie van het publiek wel kon voorstellen. "Ik heb er geen woorden voor", vertelde de middenvelder. "Het was schandalig vandaag, we speelden ongekend zwak."

Verdediger Sean Klaiber denkt dat FC Utrecht zich moet afsluiten voor negatieve berichtgeving van buitenaf. "Natuurlijk sluipt er wat onzekerheid in de ploeg. We verliezen voor de derde keer op rij, dat is niet goed. Het is tijd om de koppen bij elkaar te steken en opnieuw de vorm te vinden als team."

Sean Klaiber (FC Utrecht): "Met name in balbezit loopt het erg stroef"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -