RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: Deze vrijwilligers maken echt het verschil

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Zonder vrijwilligers geen sport: dat weet iedereen. Ik zie ze wekelijks van heel dichtbij: al die mensen die zich belangeloos inzetten voor hun club, of de club van hun kind. Iedereen kent ze wel: de moeders die elke week die heerlijk geurende shirtjes wassen, de vaders die voor dag en dauw opstaan om de jeugd naar alle uithoeken van het land te rijden en de spelers van het seniorenteam die hun kennis delen in het bestuur.

Vol bewondering en met een beetje schuldgevoel sla ik ze steeds weer gade, want natuurlijk komt bij mij steeds de vraag weer naar boven of ik zelf niet ˇˇk iets meer zou moeten doen voor de club van mijn kinderen. Om mijn schuldgevoel een beetje weg te poetsen maak ik mezelf wijs dat ik ook een klein beetje bijdraag door het resultaat van al hun werk zo mooi mogelijk in beelden vast te leggen.

BLAUWE VOGEL
Dat wat ik doe natuurlijk helemaal niets voorstelt, werd me onlangs pas echt duidelijk. Via, via, zoals het vaak gaat, werd ik benaderd met de vraag of ik foto's wilde komen maken in zwembad Merwestein in Nieuwegein van stichting De Blauwe Vogel '74. Ik kende de stichting niet, maar zodra ik hoorde waar ze mee bezig zijn, was mijn interesse gelijk gewekt.

De Blauwe Vogel zet zich in om kinderen met een handicap met sport en ontspanning te leren een plaats in de maatschappij te veroveren. Daar wilde ik graag meer van weten. In het zwembad tref ik een team van deskundige maar bovenal zeer vriendelijke vrijwilligers aan. In alle hoeken en gaten van het zwembad
zie ik groepjes kinderen met hun begeleiders zwemmen: zingend in een grote kring, bommetjes makend van de hoge duikplanken zelfs onder water met een professionele duikeruitrusting aan.


BEWONDERING
Iedereen is welkom hier. En dat voel je. Vol bewondering kijk ik er naar en dankbaar leg ik het allemaal vast. Deze vrijwilligers maken echt het verschil.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -