Nick Venema: 'Ik heb bij Almere nog niet de Nick van FC Utrecht laten zien'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Nick Venema keerde maandagavond met Almere City FC terug bij zijn huidige werkgever FC Utrecht. Tegen de beloften van de Utrechters viel hij in en scoorde de 3-1. De aanvaller is niet tevreden over zijn eerste maanden bij de ploeg uit Almere. "Ik heb nog niet gebracht wat ik bij FC Utrecht liet zien."
Venema was een aantal seizoenen topscorer bij Jong FC Utrecht. Voor het seizoen 2019-2020 werd hij uitgeleend aan Almere City. De verwachting was dat hij in de basis zou staan en belangrijk zou zijn, maar de laatste tijd kon hij niet rekenen op veel speelminuten. "Ik had aan het begin moeite met de formatie 4-4-2 op lijn. Op een gegeven moment wen je daaraan, maar ik heb nog niet gebracht wat ik bij FC Utrecht liet zien."
Nick Venema: "Ik had aan het begin moeite met de formatie."

TRAINER

Bij de ploeg van Venema stond tegen Jong FC Utrecht een nieuwe trainer langs de lijn: Ole Tobiasen. Venema ziet daar een voor- en nadeel in. "Ik heb de laatste paar duels niet gespeeld dus het kan alleen maar beter. Toch is het lastig voor een coach om direct alles om te gooien."
Het is lastig voor de nieuwe trainer om alles direct om te gooien
Nick Venema

SCOREN

De trainer liet Venema een half uur spelen tegen Jong FC Utrecht. Na het missen van een grote kans deed Venema wat hij vaker deed op sportcomplex Zoudenbalch: scoren. Na de treffer ontving hij felicaties van tegenstander en oud-ploeggenoot Odysseus Velanas.
René Hake: "Ik had liever de nul gehouden dan dat Nick scoorde."
Trainer René Hake gunde hem die goal eigenlijk niet. "Ik had liever de nul gehouden. Doodzonde. Maar het belangrijkste is dat we verdiend hebben gewonnen op basis van de tweede helft."

TERUGKEER

Almere City speelt nog drie duels tot de winterstop. Venema gaat zich proberen in de basis te knokken. Op de vraag of hij in de zomer of in de winter terugkeert bij FC Utrecht, zegt hij. "Ik ga uit van de zomer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.