RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe UZSC-coach Roeland Spijker: "Als speler denk je dat je bepaalde dingen beter zou doen dan je coach"

1/2
UTRECHT - Roeland Spijker is terug bij UZSC. Afgelopen zaterdag zat de oud-aanvoerder van de Utrechtse waterpoloŽrs voor het eerst als coach op de bank. Hij is de opvolger van Růbert MunkŠcsy, die onlangs werd ontslagen. De eerste wedstrijd onder leiding van Spijker was tegen De Zaan en leverde een 9-7 overwinning op.

VERTROUWEN
"Ik heb hier vier jaar gespeeld en draag de club een warm hart toe", vertelt Spijker. "Het is een talentvolle groep en dat is een mooie uitdaging voor mij." Voordat hij werd aangesteld sprak hij uitgebreid met aanvoerder Mike van den Brink. "Hij gaf aan dat de spelers graag wilden dat ik zou komen. Ik voel vertrouwen van de jongens."

Roeland Spijker zegt met een stralend gezicht: "Ik praat soms over coachen met mijn vader, die al dertig jaar coach is."


Met het aantreden van Spijker sluit UZSC een roerige periode af. Spijker sprak daar uitgebreid over met de selectie. "Er was geen klik met de coach, de trainingen bevielen niet. De spelers hadden niet het idee dat ze op de goede weg waren."

De gesprekken met de spelers waren verhelderend voor Spijker. "Ik weet wat ze verwachten van mij en ik heb ze natuurlijk duidelijk gemaakt wat ik verwacht van hen." Daarbij wees de nieuwe coach vooral op discipline en de wil om samen te werken en de wil om te winnen. "Dat moet er in zitten, als we mee willen doen om de prijzen."

ANDERS DOEN
Inmiddels is Spijker een week coach bij de Utrechters, nadat hij afgelopen zomer zijn spelersloopbaan afsloot. Als coach treedt hij in de voetsporen van zijn vader. "Mijn vader is al 30 jaar coach, dus je hebt het daar wel eens over. En als speler denk je ook wel eens dat je bepaalde dingen beter zou doen dan je eigen coach", stelt Spijker. "Dan is het wel gaaf om dat nu zelf te mogen uitproberen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -