RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twisker wil naar Tweede divisie: 'Er is interesse van het gewenste niveau'

1/2
UTRECHT - Jochem Twisker steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: hij wil weer terugkeren als coach in de Tweede divisie en voert al gesprekken met andere clubs. Een tussentijdse overstap naar Spakenburg hield zijn huidige club Hercules nog tegen, maar Twisker beslist nu zelf om na dit seizoen weg te gaan in Utrecht. "Ik wil mijn persoonlijke ambitie najagen", zegt hij.

GEEN ONBEKEND NIVEAU
Na twee jaar aan het roer van Hercules in de Derde divisie B wil Twisker meer. "Ik ben weer op zoek naar een club die een divisie hoger speelt, of een ploeg met uitzicht op de Tweede divisie en die om de prijzen speelt", legt hij uit. "Die ambitie is er altijd al geweest, alleen paste het mij twee jaar geleden goed om bij een club als Hercules aan de slag te gaan."

Jochem Twisker: "Er is zeker interesse en ook van het gewenste niveau"


"Ik ben begonnen op het niveau van de Tweede divisie bij Spakenburg, dus het is niet een onbekend niveau voor mij", weet Twisker, die vorige maand dicht bij een overeenkomst was met de Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg. Hij was in beeld om John de Wolf op te volgen, maar Hercules liet hem niet gaan.

GENOEG INTERESSE
Twisker erkent dat hij in gesprek is met clubs voor volgend seizoen. "Er is zeker interesse en ook van het gewenste niveau wat ik aangaf als ambitie", vertelt de Bussummer, die niet uitsluit in de regio Utrecht te willen blijven werken. "Dat is altijd makkelijk. Dat geldt dat voor elke amateurtrainer die ook een baan ernaast heeft. Maar verder weg sluit ik ook zeker niet uit."

Voor de 47-jarige trainer is de Tweede divisie geen eis. "Maar het is wel een eis om bij een club te werken die meer potentie heeft dan Hercules. Met alle respect voor Hercules, anders had ik net zo goed daar kunnen blijven", geeft hij toe.

Ik las dat er aan Hercules-kant wat twijfels waren, dat verraste mij wel enigszins"
Jochem Twisker over zijn aangekondigde vertrek bij Hercules

TWIJFELS BIJ HERCULES
Het bestuur en de spelersgroep reageerden volgens Twisker 'vrij vlak' op het nieuws van zijn vertrek: "Niet positief of negatief. Ik las dat er aan Hercules-kant ook wat twijfels waren. Dat verraste mij wel enigszins, aangezien ze mij een maand geleden niet wilden laten gaan naar Spakenburg. Kennelijk zijn daar in een keer twijfels gerezen."

OP ZOEK NAAR STABILITEIT
"Ik heb bij Hercules geleerd dat het met een overwegend jonge selectie best lastig is om daar stabiliteit in te brengen", zegt hij. "Ondanks de potentie is het nog niet gelukt om een stabiel elftal te maken. De uitschieters zijn hoog met aantrekkelijk en leuk voetbal, maar er zijn ook momenten dat het spel ver ondermaats is."

"Daar ligt ook de uitdaging voor de rest van mijn dienstverband, om te zorgen dat die stabilteit er ook komt. En dat we op de stand een plek pakken die hoger is dan nu", vertelt Twisker. Hercules staat momenteel elfde in de Derde divisie B.

Twisker is niet bang dat het seizoen op Voordorp uitgaat als een nachtkaars, nu bekend is dat hij vertrekt. "Ik leg die druk mijzelf op, omdat niemand bij een club wil vertrekken met een slecht resultaat, al is het maar op papier. Veel mensen zien ook niet waar wij de hele week mee bezig zijn en hoe spelers zich ontwikkelen. Maar je wil dat ook terugzien op de ranglijst. Daar ligt ambitie genoeg voor mij persoonlijk."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -