RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SVA Papendorp bevestigt: 'Geen betalingen meer aan gemeente en KNVB'

UTRECHT - De Utrechtse voetbalvereniging SVA Papendorp heeft op haar Facebookpagina erkend dat ze is gestopt met betalingen aan zowel de gemeente Utrecht als de KNVB. "Je betaalt toch ook geen huur voor een woning waar je niet in mag wonen", is de reactie die de club geeft op het naar eigen zeggen 'eenzijdige' nieuws over de vereniging.

SVA Papendorp is een maand geleden door de voetbalbond op non-actief gezet en speelde sindsdien geen wedstrijd meer. Volgens de KNVB na het zoveelste incident waarbij scheidsrechters bedreigd en geďntimideerd werden.

SVA Papendorp ligt al langer onder een vergrootglas. Dat stamt nog uit de tijd dat de club als Magreb'90 door het leven ging. De verwachting is dat de KNVB een dezer dagen uitspraak doet. Naast SVA Papendorp dreigt ook het Utrechtse DWSV geroyeerd te worden.

PROBLEEMCLUB
SVA Papendorp is boos op de gemeente Utrecht en de KNVB. "Je betaalt toch ook geen huur voor een woning waar je niet in mag wonen? We worden al maanden aan het lijntje gehouden en ondertussen moeten onze kinderen lijdzaam toezien, terwijl leden van andere Utrechtse probleemclubs wel gewoon voetballen."De gemeente houdt de situatie bij de Utrechtse club nauwlettend in de gaten en laat het er niet bij zitten. "Met SVA Papendorp is een betalingsregeling overeengekomen, waarbij de huurschuld uiterlijk 1 september 2019 voldaan moest zijn. De huurschuld is tot nu toe niet voldaan. Er is een ingebrekestelllingbrief gestuurd", aldus het gemeentebestuur.

Volgens SVA Papendorp heeft de club er alles aangedaan om tot een oplossing te komen. Maar niks lijkt te helpen. "Wij hebben tot twee keer toe een gesprek met de wethouder aangevraagd en dat is geweigerd. Men wil wachten op de uitspraak van de KNVB die nog weleens maanden duren. Ondertussen rekeningen sturen", aldus de club op social media.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -