GVVV zonder topscorers tegen Kozakken Boys

© Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys stellen zonder de beide clubtopscorers. Philip Ties ontbreekt al langere tijd vanwege een hielblessure, zaterdag in Werkendam moet ook Berry Powel toekijken. De twee maakten 13 van de 24 GVVV-doelpunten dit seizoen.
De twee schoten GVVV eerder dit seizoen in de beker voorbij Kozakken Boys. Ties maakte de 1-1, Powel vlak voor tijd de 2-1. Dat was in Veenendaal, zaterdag treffen beide ploegen elkaar dus in Werkendam.

CIJFERS

GVVV doet het de laatste jaren goed in uitwedstrijden tegen Kozakken Boys. In de Tweede divisie verloor de ploeg van Niek Oosterlee nog nooit op De Zwaaier. Bovendien haalt GVVV dit seizoen uit beduidend meer punten dan thuis, terwijl Kozakken Boys de punten juist op vreemde bodem pakt.
Ter illustratie: GVVV haalde uit zes uitduels 13 punten, negen thuisduels leverden 8 punten op. Kozakken Boys haalde uit 15 uit acht en staat thuis op 7 punten in evenzoveel duels.
Het is in totaal de 24 keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband treffen in Werkendam. GVVV won tien keer, Kozakken Boys zes keer. Zaterdag staan ze tegenover elkaar als de nummers 8 en 10 van de ranglijst. GVVV posteert zich bij winst in het linkerrijtje.

LIVE

Kozakken Boys - GVVV begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.