RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Justin Hoogma over toekomst: 'Ik hou alle opties open'

1/6
UTRECHT - Justin Hoogma kreeg in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle voor het eerst een basisplaats bij FC Utrecht. Vanaf dat moment miste hij geen seconde meer. Eigenlijk was de verdediger vanaf het eerste moment een vaste waarde in de ploeg van trainer John van den Brom.

Of hij dat volgend seizoen ook nog is laat Hoogma wijselijk in het midden tijdens zijn gastoptreden in Een Berg Sport: "Ik hou alle opties open. Ik heb het goed naar mijn zin hier, maar ik heb nog een jaarcontract bij Hoffenheim", vertelt de jeugdinternational aan tafel. "Eerlijk gezegd ben ik daar nog helemaal niet mee bezig. Ik wil het dit seizoen zo goed mogelijk doen en wat daar na komt, dat zien we van de zomer wel."

Justin Hoogma: "Ik hou alle opties open"


Afgelopen weekend maakte Hoogma voor het eerst mee hoe het is om te spelen in een Galgenwaard die zich tegen haar spelers keerde. Tijdens de verloren wedstrijd tegen RKC (0-1) daalde een striemend fluitconcert vanaf de tribunes neer. "Het is niet leuk om uitgefloten te worden, maar wel begrijpelijk. Als spelers moeten we onze verantwoordelijkheid nemen. Het was gewoon niet goed en moet beter." Hoogma speelde eerder bij FC Twente, Heracles, Hoffenheim en St Pauli. Een publiek, zo boos en teleurgesteld als afgelopen weekend, maakte hij nog niet mee. "Dit was echt nieuw voor mij. Ze willen goed voetbal zien en dat begrijp ik wel. Het is aan ons als speler om te antwoorden. Als we met prestaties komen zullen ze ook vol achter ons staan."

Justin Hoogma: "Ik begrijp de fluitconcerten wel"


Gert Kruys denkt niet dat Utrecht persé altijd goed voetbal moet laten zien om het publiek achter zich te krijgen. "Het is een cliché, maar ze willen bloed, zweet en tranen. Het resultaat moet goed zijn en mooi voetbal is mooi meegenomen."

Gert Kruys: "Willem zag er bij de goal niet goed uit"


Kruys zag een flink aantal spelers tegen RKC door de ondergrens zakken. Waaronder aanvoerder Willem Janssen. "Normaal is hij een baken van rust, maar nu zag hij er bij de goal niet goed uit. Hij stond aan de verkeerde kant waardoor Meulensteen kon scoren. Dat gebeurde tegen Vitesse en tegen Sparta ook al, dus dat moet beter." Hoogma voelde al snel aan dat Utrecht niet goed stond. "Ze konden in de eerste helft al te goed positiespel spelen doordat we er geen druk op kregen. In de tweede helft ging dat beter, maar toen scoorden ze wel die goal."

De ode van Korneel


Zondag wacht FC Groningen. FC Utrecht speelde 52 wedstrijden in Groningen en won er daarvan twaalf. Niet echt een tegenstander om het goede gevoel terug te krijgen. Toch denken de mannen aan tafel dat er gewonnen gaat worden in de Euroborg.

Aan de tap met Ap en de prognoses FC Groningen


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -