Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen MVV: "Een stugge ploeg"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft vanavond gelijk gespeeld tegen MVV. In stadion de Geusselt in Maastricht werd het 1-1.
Het talententeam van FC Utrecht ging lange tijd aan de leiding. Jonas Arweiler maakte de eerste goal in de 37ste minuut. "Zij zettten ons hoog vast, dus we probeeren vooral vanuit de lange bal te spelen. Onze eerste goede aanval was gelijk een doelpunt. Jonas schoot hem er goed in", aldus verdediger Christopher Mamengi, "MVV is een hele stugge ploeg om tegen te voetballen."
Op voorsprong ging Jong FC Utrecht vervolgens de rust in, maar hield die voorsprong niet vol tot het einde van de wedstrijd. Via Anthony van der Hurk werd het in de 79e minuut 1-1.
Met het gelijkspel pakt Jong FC Utrecht voor het eerst sinds de toetreding tot de Eerste Divisie een punt op bezoek bij MVV. De ploeg van René Hake is na een dip weer op de goede weg, de laatste vier wedstrijden heeft het niet verloren. "Het is mooi dat we na die mindere periode nu onze rug rechten", aldus Mamengi. Jong FC Utrecht staat negende op de ranglijst.