RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jesse Puts teleurgesteld na EK kortebaan: 'Dit is onder mijn niveau'

1/2
UTRECHT - Zwemmer Jesse Puts is klaar op het Europees kampioenschap kortebaan. De Utrechter kwam in Glasgow niet door de series van de 100 meter vrije slag. Zijn tijd van 47,88 seconden was niet voldoende voor een plek in de halve finale.

Eerder deze week wist hij wel de halve eindstrijd te halen op de 50 meter vrij, het specialisme van Puts. Daarin zette hij de negende tijd neer, wat nipt te weinig was voor een finaleplaats. De beste acht gingen naar de finale.

Jesse Puts: "Als je naar de resultaten kijkt, dan baal ik daar wel van"


"Dat is onder mijn niveau", reageert Puts teleursteld. "Het is heel jammer, ondanks dat ik mij op de langebaan heb gefocust. Daar baal ik heel van. Wat positief is, is dat het zwemmende gedeelte goed is, maar als je naar de resultaten kijkt, dan baal ik daar wel van."

Puts had dit EK kortebaan ook nog een aandeel in de zilveren medaille van de Nederlandse gemengde estafetteploeg op de 4 x 50 meter. Hij zwom de halve finale, maar moest in de finale zijn plek afstaan.

SWIM CUP AMSTERDAM
Volgende week komt Puts in actie op de Swim Cup van Amsterdam. Daar wordt gezwommen op de langebaan. Mogelijk probeert hij zich daar te plaatsen voor de Olympische Spelen op de 100 meter vrije slag. Op de 50 vrij is hij al geplaatst voor Tokio.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -