RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Puck Pieterse wint 'haar' veldrit van Amersfoort en kondigt nieuwe ploeg aan

1/3
AMERSFOORT - Puck Pieterse heeft met overmacht de 40ste Nationale veldrit van Amersfoort gewonnen bij de vrouwen. Het was voor het toptalent uit Amersfoort een heuse thuiswedstrijd. Ook kondigde ze aan dat ze in 2020 ploeggenote wordt van Mathieu van der Poel.

Zo klonk de finale van de Veldrit van Amersfoort op Radio M Utrecht!


Er stond geen maat op Pieterse, die door haar 17-jarige leeftijd officieel nog tot de juniorencategorie hoort. Desondanks won ze met groot verschil de cross waaraan ook elite- en beloftenrensters aan de start stonden. Halverwege had ze al meer dan een halve minuut voorsprong op Jeanne Korevaar en dat liep alleen maar op.

GOEDE OPVOLGER VAN BIRKHOVEN
"Ik heb mijn eigen tempo mooi kunnen rijden. Dit parcours was niet super technisch. Het is een goede opvolger van Birkhoven en er zijn heel mooie faciliteiten hier. Wel wat minder hoogtemeters jammer genoeg, maar voor de rest is het mooi geworden", zegt Pieterse.

"Ik wilde winnen, mijn eigen wedstrijd rijden en als thuiswedstrijd ook op kop rijden", aldus de Amersfoortse, die geen concurrentie had. "Dat hangt af van het deelnemersveld."

De veldrit van Amersfoort moest vorig seizoen vertrekken uit Bos Birkhoven, maar vond snel een nieuwe locatie in het bosgebied Zon en Schild in het Amersfoortse. Het parcours is uitgetekend door Joost Pieterse, de vader van Puck.

Nieuwe ploeg voor Puck Pieterse: "Het is iets internationaler, vooral met mountainbiken"


NIEUWE PLOEG VOOR PIETERSE
Naast haar zege in Amersfoort mocht Pieterse ook gefeliciteerd worden met een nieuwe ploeg. "Ik ga vanaf het mountainbike-seizoen weg bij mijn huidige team, naar de ploeg van de familie-Roodhooft. Dat is de ploeg van Mathieu van der Poel. Ik hoop dat het een mooi vervolg kan zijn en dat ik er kan groeien", zegt ze.

"Het is iets internationaler, vooral met mountainbiken. Mijn team nu doet dat helaas niet. Daar kan ik doorgroeien en mee naar wereldbekers. Bij de dames ga ik samen rijden met Ceylin Alvarado, Yara Kastelijn en ook bij het MTB'en rijden goeden mee. Ik ga het eerste jaar lekker mijn eigen ding doen en dan zien we wel waar ik terechtkom."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -