RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lorena Wiebes rijdt niet in tenue Parkhotel Valkenburg: 'Verwacht snel duidelijkheid'

1/2
AMERSFOORT - Een opvallend beeld zaterdag in de Nationale veldrit van Amersfoort: Lorena Wiebes reed de wedstrijd bij de vrouwen in het tenue van haar lokale wielerclub en niet in dat van haar werkgever Parkhotel Valkenburg. De Mijdrechtse heeft ruzie met haar ploeg over het contract.

Wiebes heeft een doorlopend contract bij Parkhotel Valkenburg, maar wil vertrekken naar een topploeg. Zo zouden Team Sunweb, CCC-Liv en Trek-Segafredo interesse tonen in de Nederlands kampioene wielrennen op de weg.

Wiebes: "Ik verwacht dat er snel duidelijkheid komt"


"We zijn nog steeds bezig met de onderhandelingen", zegt Wiebes daarover na de veldrit in Amersfoort, waarin ze vijfde werd. "Ik hoop dat er snel duidelijkheid is en ik verwacht dat dat snel komt. Ik wil plezier in het fietsen blijven houden en ik wil dat het mijn eigen keuze is."

"Dat plezier gaat momenteel weg, deze situatie geeft geen motivatie. Daarom ben ik nu meer in het veld te vinden en op de baan. Ik verwacht dat het plezier wel terug komt, maar op dit moment heb ik meer plezier in het veld", aldus de Mijdrechtse.

Wiebes ontkent dat ze weg wil omdat haar ploeggenote Sofie De Vuyst uit België vorige week positief getest heeft op doping. "Dat niet", zegt ze stellig. "Eerst maar kijken hoe de contra-expertise is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -