RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kyle Agterberg wint voor tweede jaar op rij veldrit Amersfoort: 'Mooie trainingsdag'

1/3
AMERSFOORT/MAARTENSDIJK - Kyle Agterberg heeft voor het tweede jaar op rij de Nationale veldrit van Amersfoort gewonnen. De belofte uit Maartensdijk sloeg in de laatste ronde zijn slag in bosgebied Zon en Schild.

De strijd om de overwinning ging lange tijd tussen Kyle Agterberg uit Maartensdijk en Kelvin Bakx. Zij hadden met Mart Muskens een achtervolger, maar hij bleef hangen op de derde plek.

In de laatste ronde koos Agterberg voor een solo-aanval. Bij het ingaan van de slotronde sloeg hij het gat met Bakx, waarna hij het knap volhield tot op de streep. De Maartensdijker tekende daarom voor zijn tweede zege op rij in Amersfoort.

TRAININGSDAG VOOR AGTERBERG
"Het is goed voor de training, nu op naar meer", reageert een blije Agterberg na afloop. "Ik ga hier met plezier naartoe en heb hiervoor 2,5 uur getraind, dus ik heb dan een mooie trainingsdag erop zitten."

Kyle Agterberg: "Ik heb een mooie trainingsdag erop zitten"


De beslissende aanval van Agterberg leek op een heuse demarrage van Mathieu van der Poel. "Ha! Het was een harde aanzet en hij kon niet meer volgen", lacht de Maartensdijker. "Ik heb even de kat uit de boom gekeken, want ik had het parcours niet verkend, dus ik heb eerst even gekeken. Een paar rondes voor het einde ging de gashendel open. Achterin het parcours was het veel stuiteren, veel boomwortels en veel kans om lek te rijden."

Zondag rijdt Agterberg de beloftenwedstrijd in het Belgische Zonhoven. "Ik verwacht er niet te veel van, ik wil lekker koersen en dan zien we wel. Ik heb veel getraind en ga morgenvroeg naar Zonhoven. Ik wil weten hoe diep ik kan gaan", vertelt hij.

CARLOS SCHREURDER NIPT VIERDE
De vierde plaats in Amersfoort was voor Carlos Schreuder uit Veenendaal. "Het was net niet vandaag. Dat is best wel zuur, want ik voelde mij goed. Ik moest achterin starten en kwam er snel bij van voren, maar ik reed over een boomwortel en toen schoot mijn voorwiel los. Ik moest wisselen en daardoor zat ik er te ver achter. Het verschil was twintig seconden en aan de finish nog maar vijf, dus ik kwam net te laat", zegt Schreuder.

Vierde plek voor Carlos Schreuder: "Het was net niet vandaag"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -