Het 'Calderwoord-effect': vijfklapper maakt einde aan negatieve reeks DOVO

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
VEENENDAAL - Trainer Scott Calderwood heeft bij zijn eerste wedstrijd als trainer van DOVO een ruime overwinning geboekt. In eigen huis waren de Veenendalers met 5-0 te sterk voor hekkensluiter ONS Sneek.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van DOVO
Na 38 minuten voetballen opende het DOVO van Calderwoord de score. Simon van Zeelst werkte de 1-0 binnen. Vervolgens zorgden Kevin Schmidt en Pernelly Biya ervoor dat de Veenendalers met een 3-0 voorsprong de rust in gingen.
Via een penalty, twintig minuten na rust, werd het 4-0. Schmidt faalde niet en kwam voor de tweede keer op het scorebord. Vlak voor tijd maakte Jasper Waalkens het mooiste doelpunt van de middag. Met een lob over de keeper werd het 5-0.
En zo kon Calderwood, die deze week de op non-actief gestelde Gert Kruys verving, zich geen betere start wensen bij zijn nieuwe club. DOVO verloor de afgelopen zes duels in de Derde divisie A. De Veenendalers staan op de ranglijst vijftiende.
38' Simon van Zeelst [1-0]
43' Kevin Schmidt [2-0]
45' Pernelly Biya [3-0]
65' Kevin Schmidt, pen. [4-0]
81' Jasper Waalkens [5-0]