DHSC verzuimt koppositie te pakken, Sportlust'46 en Eemdijk winnen wel

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - DHSC heeft in de Hoofdklasse A niet geprofiteerd van het puntverlies van koploper AZSV. In die competitie wist Sportlust'46 wel te profiteren, Eemdijk boekte in de Hoofdklasse B ook een overwinning.

SPORTLUST TOONT VEERKRACHT

Sportlust'46 kwam via een treffer van Diego Meerveld vlak voor rust op 0-1 achterstand tegen Achilles Veen. Mogelijk hield trainer Patrick Loenen in de rust een donderspeech, want in de 53 minuut had zijn ploeg de voorsprong te pakken. Eerst was het Rick Wils die de 1-1 maakte, vervolgens zorgde Mark van der Weijden voor de 2-1.
Diezelfde Van der Weijden maakte vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nog een doelpunt. Via een strafschop werd de eindstand 3-1. Achilles Veen eindigde het duel met tien man doordat Berry Sonnenschein in de 90e minuut met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten.
Sportlust'46 staat nu tweede op de ranglijst. Doordat koploper AZSV met 1-1 gelijkspeelde ARC is de ploeg uit Woerden twee punten ingelopen. AZSV heeft 27 punten, Sportlust'46 heeft twee punten minder.
44' Diego Meerveld [0-1]
50' Rick Wils [1-1]
53' Mark van der Weijden [2-1]
85' Mark van der Weijden, pen. [3-1]

DHSC VERZUIMT TE PROFITEREN

In de week dat bekend werd dat Gert Kruys volgend seizoen aan het roer staat bij DHSC, kwam de Utrechtse ploeg zaterdag in actie tegen Zwaluwen. Via Ritchie Basoski werd het in de 21e minuut 1-0 voor de thuisploeg. Vlak voor rust maakte Marley Berkvens er namens de Utrechters 1-1 van.
Pjotr Jongste zorgde in de 93ste minuut voor de 2-1 en bezorgde zijn ploeg zo de overwinning. DHSC zakt naar de derde plaats op de ranglijst. Zwaluwen (de nummer vier) loopt drie punten in op de Utrechters. Als DHSC had gewonnen, dan had de ploeg van trainer John Vink de koppositie gepakt.
21' Ritchie Basoski [1-0]
43' Marley Berkvens [1-1]
90+3' Pjotr Jongste [2-1]

KOPLOPER EEMDIJK WINT

In de Hoofdklasse B was het bij het duel tussen Eemdijk en De Dijk 75 minuten wachten op het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. 'Good old' Jan de Graaf schoot de 1-0 binnen. Eemdijk gaat in de Hoofdklasse B aan kop met 27 punten. Achtervolger Staphorst heeft één punt minder.
75' Jan de Graaf [1-0]