IJsselmeervogels terug aan kop na winst op Noordwijk

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de Tweede divisie de koppositie heroverd. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot was zelf met 4-2 te sterk voor Noordwijk. Koninklijke HFC raakte de koppositie kwijt aan de Vogels doordat het met 1-1 gelijkspeelde tegen Katwijk.
Verslaggever Mark Kloostra over de winst van IJsselmeervogels

VROEGE GOAL

IJsselmeervogels kwam tegen Noordwijk goed uit de startblokken. In de derde minuut schoot Ahmed El Azzouti de 1-0 binnen. Vervolgens wist Gwaeron Stout met een hard schot met links de 2-0 op het scorebord te zetten. Daarmee was het in de eerste helft nog niet gedaan. Eef van Riel zorgde in de 39e minuut voor de 3-0. "Het had zelfs 4-0 moeten staan bij rust", sprak trainer Ted Verdonkschot na afloop. "De eerste helft heb ik echt genoten van het spel."
In de eerste helft was IJsselmeervogels heer en meester, maar na rust werd het toch nog spannend. Via Fanny Waandels werd het in de 65e minuut 3-1 en zeven minuten later was de spanning helemaal terug. Emiel Wendt maakte de 3-2.

VAN DEN MEIRACKER

Het was tot de 91e minuut billenknijpen voor de aanhang van IJsselmeervogels. Uiteindelijk bepaalde invaller Danny van den Meiracker de eindstand op 4-2 in het voordeel van de Rooien.
IJsselmeervogels is met 31 punten de nieuwe koploper van de Tweede divisie. HHC' Hardenberg en Koninklijke HFC staan met één punt minder gedeeld tweede.
3' Ahmed El Azzouti [1-0]
25' Gwaeron Stout [2-0]
39' Eef van Riel [3-0]
65' Fanny Waandels [3-1]
72' Emiel Wendt [3-2]
91' Danny van den Meiracker [4-2]
Trainer Ted Verdonkschot vond dat zijn ploeg het eerder had moeten beslissen.