Trotse Calderwood na droomdebuut bij DOVO: 'Mooier kan je niet beginnen'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Trainer Scott Calderwood zal zijn debuut bij DOVO niet snel vergeten. De oefenmeester veegde met de Veenendaalse ploeg hekkensluiter ONS Sneek met 5-0 van de mat.
"Mooier kan je niet beginnen", begint Calderwood zijn verhaal na afloop van de winst. "Ik had hierop gehoopt. Een goed gevoel had ik wel, maar je moet die wedstrijd altijd nog spelen. Het kwam vandaag aardig uit wat ik voor ogen had. Ik ben heel erg trots."
Ik heb een ploeg gezien die keihard werkte voor elkaar
Scott Calderwood
Scott Calderwood beleefde een mooi debuut bij DOVO

DOMINEREN

Calderwood was tevreden over de manier hoe zijn ploeg voor de dag kwam. "De eerste helft domineerden we", dat zorgde ervoor dat de Veenendalers met een 3-0 voorsprong de rust in gingen.
"Ik heb een ploeg gezien die keihard werkte voor elkaar. Tien minuten na rust vond ik ons wel slordig. We komen nog een aantal keer goed weg. Maar goed, ik praat liever over de goede dingen dan over de slechte dingen", zegt Calderwood.
Aanvaller Jasper Waalkens sluit zich aan bij zijn coach. "Vandaag was zeker een teamprestatie. We hebben gedomineerd vandaag."

DE NUL

Op hekkensluiter ONS Sneek (50) na kreeg DOVO in de Derde Divisie A de meeste tegendoelpunten (40). "Ik heb in de rust gezegd dat de nul vandaag heilig was. Zelfs toen we de 5-0 maakten zei ik: Zorg dat we die nul houden", besluit Calderwood. "Die nul is heel mooi vooral voor de jongens achterin. En als aanvaller is het natuurlijk lekker dat we vijf keer scoren."
Jasper Waalkens: "Als aanvaller is het natuurlijk ook lekker dat we vijf keer scoren"
Waalkens zelf zorgde voor de mooiste goal van de middag. Met een boogbal passeerde hij de doelman van Sneek. "Ik doe dit heel vaak. Vorig jaar heb ik ook regelmatig met een stiftje gescoord. Doordat die keeper er nog achteraan duikt maakt het de goal extra mooi."

VERANDERING

Sinds deze week staat Calderwood voor de groep van DOVO. Volgens Waalkens heeft er daardoor deze week een soort 'reset' plaatsgevonden. "We hadden veel wedstrijden achter elkaar verloren. Hij heeft nog niet verloren en dat heeft hij overgebracht op ons. Dit weekend was hét moment om Sneek op vijf punten te zetten en op GOES (waren vrij, red) in te lopen", aldus Waalkens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.