GVVV'er Oostinjen verliest bij rentree: 'We kregen geen grip op de wedstrijd'

Tom Oostinjen
Tom Oostinjen © Geert Lommers
VEENENDAAL - Niek Oosterlee zegt dat de nederlaag van GVVV bij Kozakken Boys ligt aan de eerste twintig minuten van de wedstrijd. De trainer van de Veenendalers zag zijn ploeg al snel op 2-0 achterstand komen. Tom Oostinjen maakte zijn rentree, maar had het zich anders voorgesteld.

OOSTERLEE VALT OVER SLECHT BEGIN

"We beginnen heel slecht", aldus Oosterlee. "In de eerste twintig minuten maken zij 2-0. Ik vond ze echt een stuk beter, maar gedurende de eerste helft herpakken we ons en scoren we de 2-1. We komen daarna goed de rust uit, maar de 3-1 nekt ons."
Niek Oosterlee: "De 3-1 nekt ons"
"Ik vond dat we een aardige controle hadden. We gingen met drie man achterop en drie voorop spelen, en we kregen ook een paar grote kansen. Maar juist dan maken zij de 3-1. Die vond ik er wel makkelijk in vallen. Dan heb je weer tijd nodig, maar dat duurt te lang om het ze nog moeilijk te maken. Ik denk dat we de wedstrijd verliezen in de eerste twintig minuten."
Oosterlee hoorde onlangs dat hij na dit seizoen weg moest bij GVVV. Een nieuwe club heeft zich nog niet gemeld. "Hij staat roodgloeiend, niet te geloven!", lacht de trainer. "Je zal er zelf ook achteraan moeten gaan, maar het is nog te vers voor mij. We gaan het allemaal wel zien."

OOSTINJEN FOCUST ZICH OP PSV

Voor Tom Oostinjen was het zijn eerste officiële duel sinds lange tijd. Hij baalt dat hij met een nederlaag zijn rentree maakte. "Wij kregen moeilijk tot geen grip op de wedstrijd, en dan scoren zij. Dan ben je het ook even kwijt", zegt Oostinjen.
Tom Oostinjen: "Wij kregen moeilijk tot geen grip op de wedstrijd"
"Het was lastig om de bal vast te houden en de ruimtes te zoeken, terwijl die er wel lagen. Je komt nog wel op 2-1 en terug in de wedstrijd. De 3-1 was misschien tegen de verhouding in. Je hebt meer kansen en moet die zelf benutten, zeker als je er nog wat van wil maken. Dan is die 3-1 wel een mentale tik."
"Ik voel mij aardig fit. Het is klote dat je niet wint, maar persoonlijk gaat het goed", aldus Oostinjen, die zijn blik richt op de bekerwedstrijd thuis tegen PSV. Daar wil hij fit zijn en spelen. "Dat is wel de bedoeling."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.