Zegereeks van Spakenburg eindigt na ruime nederlaag tegen directe concurrent De Treffers

© RTV Utrecht / Justin Polman
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft een ruime nederlaag geleden op bezoek bij directe concurrent De Treffers: 4-0. Door het verlies komt een einde aan een reeks van vier overwinningen op rij.
De eerste helft was matig. Bij beide teams ging veel fout in de passing. Positief voor Spakenburg was dat de ploeg meer grote kansen kreeg.

SLECHTE VIER MINUTEN

Toch zocht de ploeg van Eric Meijers met een slecht gevoel de kleedkamer op. De Treffers scoorde vier minuten voor rust twee keer. Eerst was het de vrijstaande Lowie van Zundert die de bal van net buiten de zestien in de verre hoek schoot. Coen Maertzdorf verdubbelde de voorsprong met een mooie lob.

BESLIST

Vroeg in de tweede helft leek het duel beslist. Na een aantal grote kansen voor De Treffers scoorde Maertzdorf zijn tweede van de avond: 3-0. Hij torende boven een Spakenburger uit en kopte een voorzet binnen.

PIJNLIJK

Spakenburg bleef in de tweede helft de mindere en creëerde weinig grote mogelijkheden. De avond werd nog pijnlijker door de 4-0 van Dilivio Hofman. Hij sprintte de zestien in, ontving een steekbal en bleef koel in duel met de keeper. Meer goals zagen de toeschouwers op sportpark Zuid niet.
43' Lowie van Zundert [1-0]
45+1' Coen Maertdorf [2-0]
56' Coen Maertdorf [3-0]
77' Dilivio Hofman [4-0]

KLEINE VERSCHILLEN

Spakenburg blijft ondanks de nederlaag negende. De verschillen zijn klein. De Treffers, dat zesde staat, heeft maar drie punten meer. Volgende week speelt Spakenburg thuis tegen Rijnsburgse Boys.