Zure nederlaag Nederlandse handbalsters op WK

De Bunschotense Angele malestein in duel(rechts)
De Bunschotense Angele malestein in duel(rechts) © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - De Nederlandse handbalsters hebben een gevoelige nederlaag geleden op het WK in Japan. In de eerste wedstrijd uit de hoofdronde bleek Duitsland, de ploeg van de Leersumse coach Henk Groener, beter en won met 25-23.
Door het verlies is de weg naar de halve finales een stuk moeilijker geworden voor Oranje, dat tegen Duitsland vooral in aanvallend opzicht tekortschoot. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade nog met 12-11, maar in de tweede helft stokte het bij de Nederlandse vrouwen. Duitsland nam de wedstrijd volledig in handen en bouwde aan een comfortabele voorsprong, die het tot het eindsignaal vasthield. Kelly Dulfer was topschutter bij Oranje met vier treffers. De Leusdense Laura van der Heijden scoorde twee keer, net als de Bunschotense Angela Malestein.
Maandag komt Oranje in actie tegen Denemarken.