RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schutterend Hercules lijdt pijnlijke nederlaag tegen Quick

1/2
UTRECHT - Hercules heeft in de Derde divisie een pijnlijke nederlaag geleden tegen Quick. De Utrechters verloren op sportpark Voordorp met liefst 1-5 van de Hagenaren.

Verslaggever Robert Claus over de nederlaag van Hercules


Trainer Jochem Twisker moest het stellen zonder de geblesseerden Ralph Hovestad, Matthijs Blijham en Dave Hensbergen. Ook doelman Fons Mulder stond net als afgelopen week niet onder de lat. Mulder werd onlangs vader en moest daarom diverse trainingen laten schieten. De jonge Thijs de Leede verdedigde daarom het doel.

In de eerste helft ging het op en neer, maar waren het de bezoekers uit Den Haag die de beste kansen kregen. Na een kwartier was het dan ook Quick dat de ban brak, toen Marc Boshoff uit een knap genomen vrije trap de 0-1 maakte. Halverwege het eerste bedrijf was het opnieuw raak en kwam Hercules voor een lastige klus te staan. Uit een snelle counter was het Ronaldo Lima die de Haagse voorsprong verdubbelde: 0-2.

STRAFSCHOP
Na de pauze kreeg Hercules een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in het duel. Tijani Noslin werd neergemaaid in het strafschopgebied, waarna Jeffrey Vlug achter de bal ging staan en de strafschop feilloos benutte: 1-2.

Tot een wederopstanding van de Utrechters leidde het niet. Een eigen doelpunt van Floris Burgers uit een hoekschop zorgde voor de 1-3 namens Quick. Mistasten van doelman De Leede bij een vrije trap van Boshoff leidde vervolgens de 1-4 in. Het slotakkoord was voor Delano Asante, die de eindstand op 1-5 bepaalde.

17' Marc Boshoff [0-1]
33' Ronaldo Lima [0-2]
52' Jeffrey Vlug [1-2, pen.]
54' Floris Burgers [1-3, e.d.]
60' Marc Boshoff [1-4]
68' Delano Asante [1-5]

RANGLIJST
Hercules ziet concurrent Quick door de nederlaag tot één punt naderen in de Derde divisie. De Utrechters hebben vijftien punten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -