Invaller Ramselaar voorkomt crisis en bezorgt FC Utrecht overwinning

UTRECHT - FC Utrecht heeft na drie nederlagen weer eens een overwinning bijgeschreven. Het was dankzij invaller en matchwinner Bart Ramselaar dat FC Groningen met 0-1 over de knie ging.
In de eerste helft was er maar één ploeg heer en meester in het hoge noorden en dat was FC Utrecht. Het elftal van John van den Brom creëerde kans op kans, via onder meer Václav Cerný, die weer eens in de basis mocht beginnen na een periode als bankzitter.
Ondanks het veldoverwicht vergat FC Utrecht zichzelf te belonen voor een prima eerste helft en dus werd er met een 0-0 stand de rust ingegaan. Na de pauze was het FC Groningen dat beter voor de dag kwam en meer grip had op de Utrechters.
Na dik een uur spelen leek dat te leiden tot de voorsprong voor de thuisploeg, toen Joel Asoro het net vond. Alleen bleek dat de bal bij de hoekschop al over de achterlijn was geweest en dus ging het doelpunt niet door.
VREUGDE-EXPLOSIE
Twintig minuten voor tijd was het de beurt aan Bart Ramselaar, die als invaller binnen de lijnen kwam voor Cerný. Een gouden wissel zo bleek, want de Amersfoorter kroonde zich tot matchwinner namens FC Utrecht. Op aangeven van aanvaller Gyrano Kerk schoot de invaller gedecideerd raak, wat leidde tot een vreugde-explosie bij Ramselaar, die de voorbije weken gedegradeerd was tot bankzitter: 0-1.
Een belangrijke zege voor FC Utrecht, dat door de late treffer van Ramselaar naar de zesde plaats klimt in de Eredivisie. De Domstedelingen nemen bovendien afstand van tegenstander FC Groningen, dat op een tiende plaats blijft steken in het rechterrijtje.
81' Bart Ramselaar [0-1]