Janssen bescheiden na vier treffers: 'Hele team onwijs hard gevochten'

© Orange Pictures
UTRECHT - Jip Janssen reageerde na het met 4-2 gewonnen duel van Hurley bescheiden. De strafcornerspecialist wist zondag alle vier de Utrechtse treffers op zijn naam te zetten.
Ik ben eindvereantwoordelijk dus de druk ligt bij mij
Jip Janssen
"Zo zou ik het niet willen stellen", reageert Janssen bescheiden op de opmerking van verslaggever Floris Mulder dat het zijn wedstrijd was. "Het hele team heeft onwijs hard gevochten. Je zou kunnen zeggen dat ik het team op sleeptouw neem."
Jip Janssen: "Het is een teamprestatie"
Janssen wist al zijn vier treffers vanuit een strafcorner te maken. Hij kreeg daar zeven mogelijkheden voor en haalde dus een hoog rendement. "Ik ben eindverantwoordelijk dus de druk ligt bij mij. Ik ben wel afhankelijk van mijn stopper en aangever, dus het is wel echt een teamprestatie." Vorige week wist Janssen driemaal te scoren. "De corner loopt weer, dat is mooi om te zien."
Het doelpuntentotaal van Janssen dit seizoen staat op dit moment op dertien. Zijn record in één jaargang is achttien treffers.

COX BAALT VAN ZICHZELF EN VAN SCHEIDSRECHTER

Coach Alexander Cox kreeg tijdens de rust een gele kaart omdat hij verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Het gevolg hiervan was dat Kampong de eerste tien minuten van de tweede helft met tien man speelde en Cox zich achter de boarding moest begeven. Cox werd boos op de leiding, omdat Jonas de Geus in zijn ogen een onterechte gele kaart kreeg. De Geus mist hierdoor het inhaalduel van volgende week tegen HGC.
Hij heeft er vandaag echt een potje van gemaakt
Alexander Cox
Alexander Cox had zijn emoties niet onder controle
"Ik was furieus op de scheidsrechter", vertelt Cox. "Het kwam niet eens in de buurt van een groene kaart, laat staan bij een gele kaart. De wedstrijd volgende week is cruciaal dus daardoor was ik witheet omdat we nu de Geus missen", aldus de oefenmeester die baalt van zijn eigen emoties. "Die had ik niet in de hand. Ik had niet in die situatie terecht moeten komen. Ik zei eigenlijk niet zoveel tegen de scheidsrechter maar hij wist ook niet met zijn emoties om te gaan en gaf daardoor geel."
Cox noemt het stom van zichzelf. "Ik benadeel mijn team en had niet naar hem toe moeten lopen. Ik heb het niet vaak over de scheidsrechter maar hij heeft er vandaag echt een potje van gemaakt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.