RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Matchwinner Ramselaar na 'frustrerende periode': 'Dit is gewoon heel erg lekker'

1/3
UTRECHT - Het was aan Bart Ramselaar te danken dat FC Utrecht zondag drie punten overhield aan het uitduel met FC Groningen (0-1). De Amersfoorter begon tot zijn eigen ongenoegen op de bank, mocht toch nog invallen en bezwoor een crisis in de maak door vlak voor tijd de winnende te maken.

Natuurlijk zorgde zijn late goal voor een enorme ontlading, gaf Ramselaar toe in gesprek met RTV Utrecht. Afgelopen zomer keerde hij na een paar tegenvallende jaren bij PSV terug bij de club waar hij werd groot gebracht, met de verwachting dat hij onbetwist basisspeler zou zijn bij het elftal van John van den Brom. Tegen AZ en RKC Waalwijk werd hij echter gepasseerd en kwam hij zelfs niet als invaller binnen de lijnen.

Bart Ramselaar (FC Utrecht): "Logisch natuurlijk, dat er wat emotie loskomt na zo'n goal"


"Dan is het logisch dat er wat emotie loskomt na zo'n goal", aldus Ramselaar. "Ik denk dat het normaal is gezien de situatie waarin ik zit. Voor mijn gevoel kwam ik er steeds beter in voor ik geblesseerd raakte." Tegen Ajax (4-0 nederlaag) moest Ramselaar vlak voor rust naar de kant. "Ik denk dat ik nu heb laten zien wat ik waard ben."

In aanloop naar het treffen met FC Groningen had Ramselaar verwacht in de basis te zullen starten, want na de nederlaag tegen RKC had Van den Brom aangekondigd 'rigoreus te zullen ingrijpen'. Die ingreep kwam er niet, want de trainer voerde slechts twee wijzigingen door in zijn basisopstelling. "Dat zorgde eerlijk gezegd voor best wat frustraties", gaf Ramselaar toe. "Bij mij en ook bij andere jongens."

De keuzes die gemaakt werden zorgden voor best wat frustraties, ja"
Bart Ramselaar

Een welkome zege voor FC Utrecht in aanloop naar twee lastige Eredivisie-wedstrijden, die voor de winterstop nog op het programma staan. Volgende week wacht Heracles Almelo en in de laatste speelronde in december komt Feyenoord naar de Galgenwaard. "Daarom was er zeker sprake van druk, want dat zijn twee pittige wedstrijden."

Wat vaststaat is dat Ramselaar zich in aanloop naar die reeks goed heeft laten zien aan trainer Van den Brom. "Ik probeer vooral naar mezelf en niet naar anderen te kijken. Dan is deze goal wel heel erg lekker", besloot de matchwinner van FC Utrecht.

René van den Berg sprak ook nog met doelman Maarten Paes, die zijn doel schoonhield tegen FC Groningen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -