RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schuldbewuste Van den Brom: 'Daar moet ik zelf ook lering uit trekken'

1/2
UTRECHT - Harde maatregelen kondigde John van den Brom aan, na afloop van de nederlaag tegen RKC Waalwijk (0-1) van vorig weekend. Groot was de verbazing toen bleek dat de Amersfoorter zijn elftal zondag slechts op twee plaatsen had gewijzigd. Na afloop van het gewonnen duel met FC Groningen (0-1) blikte hij terug op een veelbewogen week.

Ik heb niets aan tevreden wissels"
John van den Brom

Natuurlijk waren er wel wijzigingen ten opzichte van het duel met RKC. Zo startte de teruggekeerde - hij was geblesseerd - Mark van der Maarel zoals verwacht in plaats van Leon Guwara en was er een basisplaats voor Václav Cerný. De van Ajax overgekomen aanvaller kreeg weer eens de kans, in plaats van Jean-Christophe Bahebeck.

Beluister het gehele interview van René van den Berg met FC Utrecht-trainer John van den Brom


Maar écht rigoreus ingegrepen werd er niet en daarmee moest Van den Brom dus terugkomen op zijn eigen woorden, wat weer leidde tot onvrede bij wisselspelers - bijvoorbeeld Bart Ramselaar - die gehoopt hadden eindelijk weer eens de kans te krijgen. "Dat heb ik zelf ook een beetje gevoed", aldus Van den Brom, doelend op zijn eigen woorden na afloop van 'RKC'. "Misschien is dat ook goede les voor mezelf, om daarin wat voorzichtiger te zijn in de toekomst."

Toch was Van den Brom niet ongelukkig met zijn keuzes, zo gaf hij toe. Uitgerekend de ingevallen Ramselaar nam de winnende voor zijn rekening en zorgde zo voor ontlading bij Van den Brom en consorten. "Want ik heb niets aan tevreden wissels. Natuurlijk mag je gefrustreerd of teleurgesteld zijn, als dat maar op een normale manier gaat. Als de kans er komt, moet je er staan en daar is Bart vandaag goed mee omgegaan. Zijn geduld is vandaag beloond en dat is natuurlijk prachtig voor hem."

Dat het team op deze manier wordt beloond is natuurlijk schitterend"
John van den Brom

De Amersfoorter had daarnaast lof voor de teamprestatie. "Want in de eerste helft spelen we uitstekend, alleen belonen we onszelf niet. Dan vind ik het mooi om te zien dat de jongens in de tweede helft hebben laten zien absoluut geen doelpunt tegen te willen krijgen. Dat we daar vervolgens op deze manier voor beloond zijn, is natuurlijk ontzettend mooi", besloot Van den Brom.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -