RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Balende gezichten in Hercules-kamp: "Geen excuses voor matige prestaties"

1/3
UTRECHT - Doelman Thijs de Leede was na afloop van de forse nederlaag van Hercules in de degradatiekraker tegen Quick (1-5) schuldbewust. De jonge goalie die het de voorbije weken zo goed deed onder de lat bij de Utrechters schutterde uitgerekend in het duel dat hij de voorkeur kreeg boven Fons Mulder een aantal keer en leidde daarmee een aantal Haagse treffers in.

"Het was wel een nachtmerrie, ja", gaf de 21-jarige De Leede toe. In de tweede helft ging hij een paar keer opzichtig in de fout en kon hij wel door de grond zakken. "Op zo'n moment wil je liever in de kleedkamer zitten", aldus een schuldbewuste De Leede. Uitgerekend na de aansluitingstreffer van Hercules-aanvaller Jeffrey Vlug scoorde Quick onmiddellijk weer en werd de marge weer twee. "Als je op deze manier keept benadeel je het team en dat vind ik het ergste."

Thijs de Leede praat met Robert Claus na over het verlies tegen Quick


Het zorgde er al met al voor dat De Leede na afloop van het grote verlies openlijk zijn excuus maakte in de Hercules-kleedkamer, aldus trainer Twisker, die de jonge goalie daarvoor complimenten gaf. "Hij speelde vandaag niet best, daar was weinig discussie over." Mulder - normaliter eerste keus - werd onlangs vader en moest daardoor de afgelopen tijd trainingen laten schieten. Daarom beloonde Twisker de jonge goalie en kreeg hij de voorkeur boven Mulder. Ondanks de ongelukkige afloop had Twisker geen spijt van zijn keuze. "Dat zit niet in mijn karakter en hoort ook bij de leeftijd van Thijs. Iedereen kan een keer door het ijs zakken."

Twisker weigerde na de zware nederlaag met de beschuldigende vinger te wijzen. Niet naar De Leede, maar ook niet naar zijn elftal. "Want ik vind dat je analytisch moet kijken naar de totstandkoming van het resultaat. Zij scoren vier keer uit spelhervattingen. Dat is niet goed, maar uit open spel hebben we niet veel weggegeven", besloot Twisker hoopvol.

Jochem Twisker over het duel met Quick, zijn aanstaande vertrek en 'GVVV-geruchten'


VERTREK
Het zware verlies komt uitgerekend in een week waarin Twisker zelf aankondigde na dit seizoen te zullen vertrekken bij de Utrechtse Derde divisionist. Hercules lijkt dit seizoen veroordeeld tot het spelen tegen degradatie en gaat dat dus doen met een trainer die zelf de mogelijke consequenties daarvan volgend seizoen niet gaat ondervinden. Het lijkt één van de redenen voor zijn vertrek.

"Mijn ambities reiken verder dan wat Hercules als club nu kan bieden. Hercules presteert bijzonder goed, zeker als je kijkt naar de beschikbare middelen. Wat dat betreft zitten we nu wel aan ons plafond. Meedoen om de prijzen is een heel ander verhaal." Toch is dat geen excuus voor de magere prestaties tot dusver dit seizoen. "Dat wil ik nogmaals benadrukken, want we kunnen en moeten absoluut beter." Hercules bezet op dit moment de twaalfde plaats.

GVVV
Zaterdag lekte uit dat Twisker een van de topkandidaten is bij GVVV, waar Niek Oosterlee na dit seizoen vertrekt. De Tweede divisionist uit Veenendaal zou Twisker hoog op het verlanglijstje hebben staan. "Ik heb nog niet met GVVV gesproken. Er is wel contact, maar van een gesprek is nog geen sprake geweest. Het is van oudsher natuurlijk een hartstikke mooie club en daarom misschien ook een mooie optie voor mij."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -