RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: Sport is mooi als je het samen doet

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'Breaking News: Rusland is voor vier jaar verbannen van alle mondiale sportwedstrijden'. Ik zit net klaar voor mijn computer om dit stukje te schrijven als in een pop-up bericht deze tekst met grote vette letters midden in mijn scherm verschijnt.

WAT IS EERLIJK?
Leren ze het dan nooit, denk ik bij mezelf en neem een slok van mijn warme chocolademelk, die al een beetje lauw is omdat het me altijd even tijd kost om rustig te gaan zitten en de eerste zin uit mijn digitale pen te krijgen. Doping en sport: een ingewikkelde kwestie. Sport is mooi als de strijd eerlijk is. Maar ja, zeg nou zelf: wat is eerlijk? Wie bepaalt dat eigenlijk?

Ik besluit de vragen even te laten voor wat ze zijn en ga naar buiten een frisse neus halen met de hond. "Op Het Lint geven we elkaar de ruimte" staat op groot wit bord wat de gemeente onlangs heeft neergezet. De madeliefjes op de weg die bedoelt zijn om de voetgangers te scheiden van de rest van het verkeer
volstaan, hoe mooi ook, blijkbaar niet.

STIMULANS
Vandaag is het rustig, op een paar verdwaalde scholieren op de fiets na is er niemand, maar soms is het inderdaad een drukke boel. Fietsers, skaters, steppers, hardlopers, het wordt druk gebruikt door iedereen. Veel amateursporters lopen er hun dagelijkse rondjes, maar ik zie ook regelmatig plaatselijke topsporters voorbij komen. Het mooie asfalt (ja echt!) en de omgeving stimuleert. Zelfs ik denk er wel eens aan om mijn hardloopschoenen aan te trekken.

Er worden ook veel sportwedstrijden gehouden. Niet lang geleden nog kwam ik per ongeluk tussen de hardlopers terecht. De zon scheen en het plaatje was snel gemaakt. Zo mooi kan sport dus zijn. En geen zorgen: ik ben snel opzij gegaan voordat de rest van de lopers er aan kwam. Ingewikkelde vraagstukken uit de grote mensenwereld kun je vaak beter begrijpen als je ze vertaalt naar je eigen kleine belevingswereld.

Hier buiten op mijn Lint begrijp ik het opeens. Eerlijk is elkaar de ruimte geven en duidelijk communiceren
met elkaar. Snel ga ik weer naar binnen om mijn gedachten op te schrijven. Sport is mooi als je het samen doet. Dat weten de Russen ook wel, hoop ik.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV UtrechtHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -