RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Emanuelson na winst met reserves FC Utrecht: 'Zorgt voor goed gevoel'

1/2
UTRECHT - Urby Emanuelson speelt weinig in het eerste van FC Utrecht, maar maakte maandag met de reserves negentig minuten in de 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen de reserves van FC Groningen. Hij zegt: "Dit soort wedstrijden zorgen voor een goed gevoel."

FC Utrecht speelde FC Groningen in de eerste helft compleet weg. "We hebben veel jongens die willen voetballen en dat lieten we zien. We waren dominant en hebben mooie goals gemaakt. Een compliment naar de jongens toe", zegt Emanuelson, die speelde als centrale verdediger.

René van den Berg in gesprek met Urby Emanuelson


Niet Emanuelson maar andere spelers uit het eerste waren hoofdverantwoordelijk voor de goals. Drie van de vier treffers werden gemaakt door spelers uit het eerste. Eén van de doelpunten was een eigen goal, na een voorzet van Giovanni Troupée, die zondag op de bank zat tegen de hoofdmacht van de Groningers. Volgens Emanuelson waren alle spelers scherp om te tonen aan trainer John van den Brom dat zij dicht tegen het eerste elftal aanzitten. "Na drie keer verliezen bestond zondag de kans dat dingen gingen veranderen in de basis."

Ik had mezelf niet rijk gerekend"
Urby Emanuelson

Dat gebeurde niet. Van den Brom voerde zondag tegen FC Groningen maar twee wijzigingen door, terwijl hij voor de wedstrijd aangaf rigoureus in te grijpen. "Zo'n uitspraak zet het team op scherp", zegt Emanuelson. "Ik had mezelf niet rijk gerekend. Bepaalde spelers waren teleurgesteld."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -