FC Utrecht ontslaat assistent-trainers

UTRECHT - FC Utrecht heeft bijna de complete technische staf ontslagen. Alleen hoofdtrainer Willem van Hanegem blijft aan. Ton du Chatinier, coach van zaterdaghoofdklasser S.V. Spakenburg, wordt zijn assistent.
Du Chatinier speelde jarenlang voor FC Utrecht en was in de jaren negentig ook korte tijd interim-trainer. Marcel Mul krijgt de functie van keeperstrainer. Hij wordt doorgeschoven van Jong Utrecht. Pim Koolwijk neemt de taak van loop- en conditietrainer op zich.
De assistenten John van Loen en David Nascimento, keeperstrainer Maarten Arts en looptrainer Rob Druppers vertrekken per direct bij FC Utrecht. De directie van de club zegt de technische staf van nieuw elan te willen voorzien. FC Utrecht staat momenteel twaalfde in de eredivisie.
"Deze vier trainers hebben grote verdiensten voor FC Utrecht gehad," aldus voorzitter Jan Willem van Dop in een verklaring. "De laatste tijd merkten we dat de onderlinge chemie in de technische staf, maar ook met de spelersgroep, minder werd. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat de samenstelling van de trainersgroep, met uitzondering van de hoofdtrainer, al jaren hetzelfde is. In elk geval vinden wij het verstandig nu in te grijpen."
De vacatures van keeperstrainer en looptrainer worden intern voorzien. Van Dop zegt verheugd te zijn dat Van Hanegem langer aan de club verbonden blijft. "Het is voor Utrecht heel goed dat iemand met zijn kwaliteiten en reputatie ook op de langere termijn aan de club kan bouwen," zegt de voorzitter. "Met zijn aanblijven laat hij zien niet weg te lopen voor het nemen van verantwoordelijkheid."
Van Hanegem liet de communicatie met andere media dan RTV Utrecht over aan Van Loen. Vanaf nu neemt de hoofdtrainer de media zelf voor zijn rekening. De beslissing van het bestuur van Utrecht is vrij ongebruikelijk. Het komt bijna nooit voor dat de hoofdtrainer aanblijft, terwijl de overige stafleden moeten vertrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.