Handbal: Fortissimo naar regiofinale bekertoernooi

© eelco schaap photography
COTHEN - De handbalvrouwen van Fortissimo hebben zich geplaatst voor de regiofinale van het bekertoernooi. In de tweede ronde won de ploeg uit Cothen op bezoek bij Quintus 2 in Kwintsheul. Het werd 26-23.
Door de overwinning heeft Fortissimo zich geplaatst voor de regiofinale. Daarin speelt de ploeg uit de Eerste Divisie tegen competitiegenoot Foreholte uit Voorhout, dat wist te winnen van het eerste team van Quintus.
Foreholte is geen onbekende tegenstander voor Fortissimo. De Cothense ploeg won in oktober in eigen huis de competitiewedstrijd met 26-22.

DICHT BIJ HOOFDTOERNOOI BEKER

Bij winst in de regiofinale plaatst Fortissimo zich voor het landelijke bekertoernooi. Er zijn in totaal zes regiofinales, waarvan alle winnaars zich plaatsen voor dat hoofdtoernooi.
Daar stromen ook de tien Eredivisie-teams in. De zestien overgebleven ploegen spelen vervolgens een knock-out-toernooi met achtste, kwart-, halve en finale.