RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ricky van Wolfswinkel staat weer op het veld na hersenoperatie

WOUDENBERG - Mooi nieuws voor voetballer Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller uit Woudenberg heeft zich weer op het trainingsveld laten zien van zijn club FC Basel, voor het eerst sinds zijn hersenoperatie in augustus.

De Zwitserse voetbalclub meldt dat Van Wolfswinkel rustig met de bal kan trainen, maar nog niet meedoet met de groep. Lichamelijke duels en kopballen zijn nog niet toegestaan voor de oud-spits van FC Utrecht.


ANEURYSMA IN DE HERSENEN
Van Wolfswinkel kreeg aan het einde van de zomer te horen dat hij een aneurysma in zijn hersenen had. Dat is een verwijding van wand van een slagader, die kan leiden tot een hersenbloeding. Enkele weken daarna werd hij daar succesvol aan geopereerd.

Het was bij toeval dat het aneurysma ontdekt werd. Nadat hij een hersenschudding had opgelopen tijdens een wedstrijd, moest die gecontroleerd worden.

Toen de aandoening werd vastgesteld werd aangenomen dat Van Wolfswinkel een compleet seizoen niet in actie zou kunnen komen. "Omdat het zo gaat, hopen we dat het herstel sneller gaat dan voorspeld", zei Ricky's vader Arno eerder tegen RTV Utrecht. "Maar een datum plakken ze er nog niet op."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -