RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht terug in de rode cijfers: 3,4 miljoen verlies

1/2
UTRECHT - FC Utrecht heeft 3,4 miljoen euro verlies geleden over het seizoen 2018-2019. De club bevestigt berichtgeving hierover van Voetbal International. Vorig jaar eindigde FC Utrecht nog met een positief saldo.

De nieuwe algemeen directeur van FC Utrecht, Thijs Otto van Es, kondigde in oktober bij Een Berg Sport al aan dat de club 'ongeveer drie miljoen' verlies zou lijden. "Liever vierde met rode cijfers. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een vierde plaats op termijn meer geld oplevert", zei Van Es. In 2020-2021 willen de Domstedelingen weer zwarte cijfers draaien.

"Onze doelstelling blijft om elk jaar bij de eerste zes te spelen en regelmatig Europees voetbal te spelen. Dat doen we nu al, maar we willen er steeds beter in worden. Steeds hoger in die top-6 eindigen en dan de traditionele drie pijn gaan doen."

Bekijk hier de tv-uitzending met algemeen directeur Thijs Otto van Es terug


De eredivisionist heeft de nieuwe jaarcijfers neergelegd bij de Kamer van Koophandel, maar moet deze zelf nog publiceren. Uit de cijfers blijkt dat Utrecht meer omzet draaide vanwege groei in de businessclub en groei in seizoenskaarthouders.

Daartegenover staat wel een flinke toename van de kosten. FC Utrecht zag binnen de hele organisatie de salarisuitgaven groeien van 11,5 miljoen euro naar 14,2 miljoen euro tijdens het seizoen 2018-2019.

Het mislopen van de groepsfase van de Europa League dit seizoen heeft ook voor minder inkomsten gezorgd dan verwacht. De ploeg van trainer John van den Brom werd in de eerste ronde uitgeschakeld.

FRANS VAN SEUMEREN
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren uit Harmelen zal het gat in de begroting dichten. Hij wil ook Stadion Galgenwaard kopen, waardoor de grote huursom wegvalt en de inkomsten structureel toe moeten nemen.

"De kans is 50-50 dat het doorgaat", zei Van Seumeren daar in oktober over. "En als het niet doorgaat is dat een tegenvaller, maar het heeft een prijs. Ik ga niet te veel betalen. Ik heb een bod neergelegd. Dat is het."

VORIG JAAR ZWARTE CIJFERS
Vorig jaar was er nog een positief resultaat van 4,4 miljoen euro te melden, mede door de verkoop van Sébastien Haller en Soufyan Amrabat. Voor het eerst in jaren schreef FC Utrecht toen zwarte cijfers.

"De businessleden, de fanshop en andere verdiensten leiden tot een bepaalde inkomsten, maar je kostenniveau is hoe dan ook hoog, of je het leuk vindt of niet", zei Paul Verhoeff (toen nog lid van de Raad van Commissarissen) vorig jaar in het RTV Utrecht-programma Een Berg Sport.

"Om het maximale uit de omzet te halen móet je transfers maken. Daarom hebben we de afgelopen jaren heel veel geďnvesteerd in Zoudenbalch en de academie. Frans (van Seumeren, red.) en ik geloven heel erg in dat model."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -