Handbalster Charris Rozemalen: "Superblij, maar ik had zelf ook in de WK-finale willen staan."

© Orange Pictures
LEUSDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Terwijl de Nederlandse handbalvrouwen zich vanochtend in Japan plaatsten voor de finale van het WK, zat in het Franse Toulon Charris Rozemalen uit Breukelen voor de tv. De 28-jarige Breukelense speelt en woont in Zuid Frankrijk, voor Toulon St-Cyr Var Handball. Rozemalen speelde 25 interlands, maar mist het WK als gevolg van een knieblessure.
"Het is heel dubbel", zegt Rozemalen. "Ik gun het die meiden natuurlijk van harte en ik heb met heel veel meiden dagelijks contact, ook in Japan. Ik ben voor hun superblij, maar ik had zelf ook in de WK-finale willen staan."
De Breukelense, die in onze regio voor UDSV en Fortissimo speelde, genoot van het duel tegen Rusland. Oranje won met 33-32, het beslissende doelpunt van Laura van der Heijden uit Leusden viel 13 seconden voor tijd. "Ik denk dat ze vandaag de beste wedstrijd hebben gespeeld van het toernooi. Ze hebben op juiste moment gepiekt."
Charris Rozemalen: "Ze hebben op het juiste moment gepiekt"
Wat daarbij opvallend is, is dat Oranje op dit WK maarliefst drie keer verloor, en toch de finale haalde. Rozemalen hard het na de openingswedstrijd, toen Slovenië Nederland klopte, een hard hoofd in. "Het is heel bizar. Aan het begin van het toernooi had niemand durven dromen dat ze zo ver zouden komen met het spel dat ze speelden. Maar ze zijn in het toernooi gegroid en de overwinning van vandaag was verdiend."
Als Nederland de flow vasthoudt zijn ze de beste
Charris Rozemalen
In de finale van zondag treft Nederland Spanje, dat vrijdagmiddag met 28-22 van Noorwegen won. "Spanje heeft een hele goeie ploeg. Ze spelen ander handbal dan Noorwegen. Maar als Nederland de flow vasthoudt zijn ze de beste."
Rozemalen kijkt ook die wedstrijd thuis in Toulon, waar ze in gedachten alweer in Japan is, maar dan bij een ander toernooi. Komende zomer zijn namelijk de Olympische Spelen in hetzelfde land waar nu het WK wordt gespeeld. ""Ik hoop dat mijn knieën ook meewerken, dat ik het komende jaar een beetje stabiel blijf met mijn knie en dat ik dan in aanmerking kom voor de Olympische Spelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.