RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom: "Heracles is één van de ploegen waar wij doorgaans lekker tegen voetballen"

1/3
UTRECHT - In een prima sfeer werkte FC Utrecht vrijdag de voorlaatste training af voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Heracles. "Het is een cliché, maar na drie nederlagen op rij is een overwinning het enige medicijn", zei trainer John van den Brom. Hij zag het afsluitende toernooi gewonnen worden door het team waarvan onder anderen assistent-trainer Rick Kruys deel uitmaakte. "Rick is zondag niet beschikbaar", klonk het lachend.

Uit alles bleek dat de zege op FC Groningen, na verliespartijen tegen Ajax, AZ en vooral RKC, hard nodig was. Dat, plus het feit dat de ziekenboeg leeg is, stemt Van den Brom tevreden. "We hebben wel een luxeprobleem, want iedereen is fit. Het is lekker dat je de laatste week, waarin je drie wedstrijden speelt, over een grote selectie kunt beschikken."

DALMAU
Wat daarbij ook postief is, is de naderende terugkeer van Adriàn Dalmau. De Spanjaard was sinds zijn komst van Heracles, afgelopen zomer, vooral geblesseerd. Vrijdag deed hij een groot deel van de training mee. Tegen zijn oude club Heracles zal hij nog niet starten. "Je kijkt van wedstrijd naar wedstrijd, het is zijn tweede training nu. Ik ben al blij dat hij er staat en dat hij geen reactie op zijn enkel heeft gekregen."
[Video:2422943]
"We zijn voorzichtig met hem, het is te vroeg om hem nu mee te nemen nadat hij er vier maanden uit is geweest," vervolgt Van den Brom. Na de winterstop moet de Spanjaard er helemaal staan. "Dat is wel het uiteindelijke doel."

RAMSELAAR
Bart Ramselaar was de voorbije weken bankzitter en bezorgde FC Utrecht als invaller de zege in Groningen, waar hij de enige treffer van de wedstrijd maakte. Of hij beloond wordt met een basisplaats tegen Heracles, wil Van den Brom niet zeggen. "Dat weet ik nog niet. We hebben nog niks met de opstelling gedaan. We hebben wel wat ideetjes daarover."

Dat Ramselaar zeer heftig reageerde na zijn doelpunt, heeft Van den Brom ook gezien. "Die reactie is prima. Dat is de manier waarop je kunt, of misschien wel moet reageren als je wissel staat. Dat geeft mij als trainer extra mogelijkheden richting de komende week."

HERACLES
Heracles won de laatste vijf thuiswedstrijden, en voetbalde in die vijf duels een doelsaldo van 20-2 bij elkaar. Maar FC Utrecht versloeg de Almeloërs vorig seizoen met 1-5. Ook de totaalbalans tussen beide ploegen in Almelo valt uit in het voordeel van FC Utrecht. "De statistieken vanuit het verleden zijn postitief, maar dat is geen garantie", weet Van den Brom. "Het zegt wel dat je tegen sommige ploegen lekker aan het voetballen komt, en daar is Heracles er één van."

 Van den Brom heeft geen spijt dat hij Cyriel Dessers heeft laten gaan Van den Brom heeft geen spijt dat hij Cyriel Dessers heeft laten gaan | Foto: fcutrecht.nl

Bij Heracles speelt voormalig FC Utrechtspits Cyriel Dessers. De Belg was overbodig bij FC Utrecht en mocht afgelopen zomer vertrekken. Nu is hij topscorer van de Eredivisie. Hij zal tegen FC Utrecht wat extra's willen brengen. "Hij doet het goed, maar wij willen ook iets laten zien ten opzichte van hun. Het wordt geen wedstrijd van FC Utrecht tegen Cyriel. Dat hij het goed doet, is leuk voor hem."

Van den Brom heeft er ook geen spijt van dat hij Dessers afgelopen zomer heeft laten vertrekken. "Nul spijt."

LIVE
Heracles - FC Utrecht begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -