RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk is 'Herbstmeister' na krankzinnige ontsnapping tegen hekkensluiter

1/2
EEMDIJK - Eemdijk heeft met de hakken over de sloot de winst gepakt tegen hekkensluiter Buitenpost. In het Friese dorp wist de koploper van de Hoofdklasse B met 3-2 te winnen. Bas Buimer blonk uit met drie goals, waarvan twee uit een strafschop. De winnende goal viel pas in de extra tijd.

Bas Buimer blikt terug op zijn beslissende penalty


SCHITTERENDE TEGENGOAL
De bal lag al binnen vijf minuten in het net van Eemdijk. Buitenpost-speler Mark Huizinga schoot prachtig raak van eigen helft. Een kwartier later had Bas Buimer de stand al op 1-1 gezet uit een strafschop, die veroorzaakt werd na een overtreding op John van Gulik.

Vlak voor rust werd het 2-1 voor hekkensluiter Buitenpost, dat tot vandaag slechts zeven keer had gescoord. Rolf Dijk rondde een counter af en zette de ruststand op het scorebord.

EEMDIJK TOONT VEERKRACHT
Na de pauze belandde Eemdijk van de regen in de drup: verdediger Jordi Huijgen ontving direct rood na het neerhalen van een doorgebroken speler. Ondanks dat de Diekers met tien man speelden, werd het toch 2-2. Weer was het Bas Buimer die scoorde, dit keer via een van richting veranderd schot.

BUIMER WEER BESLISSEND
Eemdijk kwam in de slotfase nog goed weg toen een Buitenpost-spits een levensgrote kans toch wist te missen. Vijf minuten voor tijd leek dan toch alles de goede kant op te vallen voor Eemdijk.

Buitenpost-doelman Van der Meulen haalde een speler neer in de zestien, kreeg rood en Eemdijk een penalty die door Buimer benut werd: 3-2. Het duurde lang voor de Friese ploeg de reservekeeper klaar had, maar de spits van Eemdijk bleef ijskoud vanaf elf meter.

Door de zege gaat Eemdijk als 'Herbstmeister' van de Hoofdklasse B, met 30 punten uit veertien duels, de winterstop in.

5' Mark Huizinga [1-0]
19' Bas Buimer, pen. [1-1]
38' Rolf Dijk [2-1]
68' Bas Buimer [2-2]
90' Bas Buimer, pen. [3-2]

Bijz.
60' Rode kaart Jordie Huijgen (Eemdijk)
85' Rode kaart Kevin van der Meulen (Buitenpost)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -