Hoofdrol Powel bij winnend GVVV in aanloop naar bekerduel tegen PSV

VEENENDAAL - GVVV heeft zaterdag met dank aan Berry Powel drie punten gepakt. De spits nam in de 2-0 overwinning op Koninklijke HFC beide treffers voor zijn rekening.
Verslaggever Menno Schilder over de winst van GVVV
Powel was dé man van de eerste helft. Eerst veroorzaakte hij door hands in zijn eigen strafschopgebied een penalty voor Koninklijke HFC, maar doelman Johan Jansen keerde de inzet van Joël Donald knap.

TREFFERS

Vervolgens braken de vijf minuten van Powel aan. In de 24ste minuut was de spits het eindstation van een aanval die knap opgezet werd door Philip Ties en Patrick Prosper Fini: 1-0. Vier minuten later was het Robin Mulder die niet egoïstisch was en oog-in-oog met de keeper van Koninklijke HFC en Powel zo een niet te missen kans gaf op de 2-0. De spits zette met zijn twee treffers zijn doelpuntentotaal dit seizoen op twaalf.
Vlak voor rust had de 39-jarige goalgetter de kans op een loepzuivere hattrick, maar hij kwam een teenlengte tekort voor zijn derde. In de tweede helft lukte het GVVV om de voorsprong te verdedigen, Koninklijke HFC probeerde het wel maar kwam niet verder dan enkele kansen.

RANGLIJST

GVVV heeft in de Tweede divisie tot nu toe 24 punten verzameld. De ploeg van trainer Niek Oosterlee stijgt door de winst van de tiende naar de negende plek.
24' Berry Powel [1-0]
28' Berry Powel [2-0]
GVVV komt woendag in de tweede ronde van de KNVB Beker in actie tegen Eredivisionist PSV. Het duel is live te volgen op Radio M Utrecht in een extra-uitzending van Namen en Rugnummers.