RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Janssen wederom goud waard voor Kampong

UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben het jaar 2019 afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen HGC. Het team van coach Alexander Cox maakte een 2-0 achterstand goed en hield daardoor toch nog een punt over aan het duel met de tegenstander uit Wassenaar.

GEHAVEND
De Utrechters moesten het doen zonder de geschorste Jonas de Geus. Daarnaast had Cox te stellen met een waslijst aan blessures. Zo ontbrak Sander de Wijn nog altijd met een voetblessure en had Terrance Pieters een hamstringkwetsuur. Tot overmaat van ramp haakte ook Silas Lageman nog af in de warming-up.

Het maakte dat HGC vrijwel de hele wedstrijd de overhand had, nadat het na vier minuten al op voorsprong was gekomen via Maico Casella. Daarna was het gehavende Kampong nauwelijks bij machte via goed veldspel iets terug te doen. In het derde kwart leidde dat tot de 2-0 namens HGC, toen Casella - ditmaal via een strafcorner - scoorde. Hij leek daarmee te tekenen voor de beslissing.

STRAFCORNERKANON
Wie dat dacht had gerekend buiten Jip Janssen. Het strafcornerkanon verkeerde de laatste weken in bloedvorm en etaleerde dat tegen HGC opnieuw. In een tijdbestek van amper vijf minuten bracht hij met twee strafcorners redding voor het dolende Kampong, waardoor hij op de valreep nog een punt veiligstelde.

Een cruciaal gelijkspel voor Kampong, dat de winterstop ingaat als nummer vijf van de Hoofdklasse. Het houdt zicht op de top vier en dat is weer belangrijk voor de play-offs voor het landskampioenschap die na het reguliere seizoen gespeeld gaan worden. Het veldseizoen wordt in maart weer hervat, in januari gaat Kampong de zaal in.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -