RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong vol in overlevingsmodus: 'Door alle perikelen onbevangen het veld op'

1/3
UTRECHT - Voor de poorten van de hel sleepte Kampong een punt uit het vuur op bezoek bij HGC (2-2). Dat was mede te danken aan strafcornerkanon Jip Janssen die twee keer scoorde en zo weer belangrijk was voor zijn ploeg.

Vorige week was Janssen al driemaal trefzeker en tegen HGC sloeg hij twee keer raak, waardoor Kampong terugkwam tot 2-2. De specialist erkent dat het de laatste weken steeds beter loopt bij hem. "Vandaag was ik wel goud waard, ja", erkende Janssen in gesprek met RTV Utrecht. "Natuurlijk ben ik gegroeid in vertrouwen de afgelopen weken, hoewel ik juist niet ineens totaal wat anders doe. Doordat het zo lekker loopt ga ik minder nadenken en dat is wel fijn."

Kamponger Jip Janssen: "De laatste tijd lijkt het vanzelf te gaan"


Hij was dus belangrijk voor Kampong, dat met een door blessures geteisterde ploeg speelt dit Hoofdklasse-seizoen. De Utrechters missen een rits aan belangrijke spelers, waaronder Oranje-internationals Robert Kemperman en Sander de Wijn. "Daardoor gaan we onbevangen het veld op. Als je ziet met wie we vandaag allemaal op het veld staan, is het knap dat we alsnog een goed resultaat neerzetten. Na afloop baalde ik wel

Lars Balk, ploeggenoot van Janssen, had lof voor man-in-vorm Janssen en de veerkracht van zijn ploeg, maar weigerde teveel te kijken naar de afwezigen. "Je moet het doen met de jongens die je hebt en dat hebben we vandaag goed gedaan, vind ik." Snakken naar de winterstop doet Balk niet, die even ontbrak bij de selectie van het Nederlands elftal, maar nu wel weer geselecteerd is. "Erg mooi natuurlijk, zeker in aanloop naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo."

Lars Balk in gesprek met RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -