RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanstaande pensionaris luidt de nooklok bij Hercules: 'Dat is Derde divisie-onwaardig'

1/3
UTRECHT - Jeffrey Vlug verloor zondag met Hercules met 4-2 op bezoek bij OSS'20 en dat zat de routinier allerminst lekker. Het maakt namelijk dat de Utrechters de winterstop ingaan als nummer 15 van de Derde divisie en inmiddels serieus moeten vrezen voor degradatie.

Herculaan Jeffrey Vlug in gesprek met Arnold Schenk


Zijn ploeg deed het lange tijd helemaal niet slecht op bezoek bij de oppermachtige koploper van de Derde divisie dit seizoen. "Het zag er veelbelovend uit, inderdaad", aldus Vlug, doelend op het eerste bedrijf, waarin Hercules goed mee kon komen, maar verzuimde te scoren.

In de tweede helft ging het in korte tijd een paar keer mis en kregen Vlug en consorten drie goals om de oren. "Daar heb ik me kapot aan geërgerd. Als je ziet hoe wij verdedigen in ons eigen strafschopgebied, dan is dat Derde divisie-onwaardig. Dat moet er echt uit, als je zo verdedigt kun je nooit een wedstrijd winnen. We moeten kerels worden, onze verantwoordelijkheid pakken."

"Het is ook gewoon een kwestie van mentaliteit. Ik heb met jongens gevoetbald, daar gebeurde het nooit bij op deze manier. Er werd vandaag soms gewoon met ons gespeeld, met lobjes en hakballen in onze eigen zestienmeter. Dat mag je niet laten gebeuren, dan moet je echt ingrijpen", aldus een uitgesproken Vlug.

Tijd om de mouwen op te stropen, anders raken we achterop"
Jeffrey Vlug

Hercules is veroordeeld tot het spelen om handhaving en dat zint Vlug allerminst. "We moeten de realiteit onder ogen zien. Het is geen zekerheidje dat wij zomaar wegkomen bij de onderste plaatsen, want iedereen wint van elkaar in deze competitie." Desondanks houdt Vlug het vertrouwen in Hercules. "Natuurlijk hebben we voldoende kwaliteit, maar dit vraagt wat anders van de spelersgroep."

VOETBALPENSIOEN
Deze week maakte de 33-jarige aanvaller bekend te stoppen, na een imposante carričre die hem onder meer leidde langs Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard. Inmiddels speelt hij alweer een paar jaar bij Hercules, waar hij misschien wel de belangrijkste speler van de selectie is. Degraderen deed hij nog nooit en dat wil de aanvaller graag zo houden. "Dat is me nog nooit overkomen en zou erg vervelend zijn. Tijd om de mouwen op te stropen, anders raken we achterop."

Arnold Schenk sprak na afloop van het duel ook nog met Hercules-trainer Jochem Twisker


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -