RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tevredenheid bij Van den Brom: 'Voetbal gespeeld dat we voor ogen hebben'

1/2
UTRECHT - 'Verdiend' en 'zwaarbevochten'; het zijn twee woorden die FC Utrecht-trainer John van den Brom graag hoort na afloop van een wedstrijd van zijn elftal. Zondag kon hij, na het met 1-3 gewonnen duel met Heracles Almelo, tevreden zijn. "Wij zullen niet snel in de situatie komen, dat we een wedstrijd op zeventig of tachtig procent wel even kunnen winnen."

John van den Brom blikt terug op het duel met René van den Berg


Zijn ploeg toonde veerkracht, nadat het vlak voor rust op achterstand kwam. In de tweede helft beloonden de Domstedelingen zichzelf voor het goede veldspel en werd er, via Bart Ramselaar, Gyrano Kerk en opnieuw Ramselaar, uiteindelijk drie keer gescoord. "Ik heb vandaag het voetbal gezien dat we met z'n allen voor ogen hebben."

De Amersfoorter was vooral tevreden met de bereidheid van zijn spelers om diep te gaan. "Want dit is één van onze grootste verbeterpunten", aldus Van den Brom in gesprek met RTV Utrecht. "Daar zijn we mee aan de slag gegaan en als ik dan zie hoe de jongens dat oppakken in een voor ons lastige uitwedstrijd, dan is dat goed om te zien."

Het is ook een stukje eergevoel, zowel bij de spelers als bij mij"
John van den Brom

De overwinning komt voor Van den Brom en FC Utrecht op een belangrijk moment. Even verkeerden de Utrechters in een mindere periode en werd er zelfs drie keer op rij verloren. Vorige week pakte FC Utrecht de winst en door de driepunter in Almelo heeft het zich vlak voor de winterstop genesteld in de subtop van de Eredivisie.

Terugkijken op die mindere fase wilde Van den Brom eigenlijk liever niet. "Want het gaat om het nu", aldus de trainer, om daar vervolgens aan toe te voegen. "Maar dan zie je dat er ook zoiets in de ploeg komt van 'potverdorie, we zijn beter dan die verloren wedstrijden'. Dat is toch een stukje eergevoel bij de spelers, maar bij mij ook. Wat dat betreft zie je dat het in de groep wel goed zit."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -