Aanvoerder Janssen kritisch na zege: 'Details kunnen je de kop kosten'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Ondanks de 1-3 zege op Heracles, heerste niet alleen positiviteit in het FC Utrecht-kamp. Aanvoerder Willem Janssen vindt dat zijn ploeg beter moet worden in de details. "Die kunnen je de kop kosten."
Met details doelt Janssen onder andere op de 1-0 van Heracles. "We staan naar de bal te kijken. Die gozer (doelpuntenmaker Orestis Kiomourtzoglou red.) stond helemaal vrij." Ook een moment met Cyriel Dessers stemde de aanvoerder niet tevreden. "Het kan niet dat je alleen in een grote ruimte met hem staat. Hij is beresterk en je moet dubbelen. Die details kunnen je de kop kosten. Nu kom je er mee weg, maar het moet beter."
Willem Janssen: "In de eerste helft waren we vaak dreigend"

POSITIEVE PUNTEN

Janssen zag ook goede dingen bij zijn ploeg, die volgens hem een zwaarbevochten, maar verdiende zege boekte. "In de eerste helft waren we vaak dreigend. Er zat meer diepte in ons spel dan in de vorige wedstrijd. Heracles deed goed mee en werd soms ook gevaarlijk. In de tweede helft hadden we meer controle door langer de bal te houden en wisselden we diepte goed af met spel tussen de linies. Daaruit maakten we twee goede goals."
De samenwerking met Mark was fijn
Bart Ramselaar

RAMSELAAR

De uitblinkers bij FC Utrecht waren Mark van der Maarel en Bart Ramselaar. Zij werkten goed samen op de linkerkant van het veld. "Het was heel fijn met Mark. Hij coachte mij veel. Ik stond aan de binnenkant, waardoor hij erover heen kon. Dat hielp mij", vertelde Ramselaar, die minder getergd was na zijn goals dan vorige week tegen FC Groningen.
Bart Ramselaar in gesprek met René van den Berg

ALLESBEPALEND

Tot de winterstop staan voor FC Utrecht nog twee wedstrijden op het programma. Eerst spelen ze donderdag in de beker tegen FC Groningen en zondag ontvangen ze Feyenoord in de Eredivisie. "Deze week wordt allesbepalend, vooral de bekerwedstrijd. Het is erop of eronder. De beker leeft in de groep. Zondag moeten we wat rechtzetten na twee thuisnederlagen", besloot Janssen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.