RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse voetbalclub SVA Papendorp klaagt raadslid Bos aan wegens smaad

UTRECHT - Voetbalclub SVA Papendorp gaat aangifte doen tegen het Utrechtse raadslid Cees Bos, wegens smaad. Bos, van de partij Stadsbelang Utrecht, beschuldigt de club er op Twitter van spelers te hebben betaald met drugsgeld. De tweet van Bos is geplaatst op 6 december.

BELEDIGING
"Het is nooit bewezen en bovendien een ernstige belediging voor het huidige bestuur", zegt clubvoorzitter Bachir Amenchar. "De huidige bestuursleden van SVA Papendorp zijn nooit in aanraking geweest met Justitie en werken keihard aan het voortbestaan van de club. Meneer Bos heeft het bovendien over iets dat, als het al gebeurd is, minimaal vier jaar geleden is. Toen bestond SVA Papendorp nog niet, dat was in de Magreb'90-tijd."


REACTIE BOS
Cees Bos reageert verbaasd op de ophef. "Uit de media weet ik dat de belastingdienst een naheffing heeft opgelegd aan de club wegens het zwart betalen van spelers. Dat is een bedrag van vier ton, en die schuld staat nog steeds. En dan zit de oud-voorzitter van de club in Marokko in de lik wegens drugshandel. In Nederland wordt hij daarnaast verdacht van het witwassen van geld."

Bos geeft aan dat het één niet los te zien is van het ander. "Die club kan dat soort salarissen niet zelf betaald hebben, ik ga er vanuit dat de voormalige voorzitter dat gedaan heeft." Hij blijft dus bij zijn uitspraken.

"Die belastingzaak loopt inderdaad nog, dat ligt bij de rechter. Namens ons houdt een advocaat zich daar mee bezig", reageert Amanchar. "Bovendien, en dat herhaal ik: dat de oud-voorzitter de club financierde met drugsgeld is nooit bewezen."

De vraag is overigens of de aangifte kans van slagen heeft. SVA Papendorp is statutair gezien dezelfde club als Magreb'90, maar heeft in de zomer van 2018 een andere naam aangenomen. Daarom kan het huidige bestuur ook verantwoordelijk worden gehouden voor zaken die zich voor hun aantreden hebben afgespeeld.

GESPREK OVER TOEKOMST
Het bestuur van SVA Papendorp is momenteel in gesprek met de Utrechtse politiek over de gevolgen van de mogelijke opheffing van de club. Dat zou de uitkomst kunnen zijn van een onderzoek van de KNVB naar ongeregeldheden rond wedstrijden van teams van SVA Papendorp. "Het is ook de verantwoordelijkheid van de politiek om ervoor te zorgen dat onze jeugdspelers ergens terecht kunnen, mocht de KNVB besluiten ons te royeren", zegt Amenchar.

Voor die bijeenkomst was Bos overigens ook uitgenodigd. "Wij hebben alle partijen een uitnodiging gestuurd, maar Bos was er niet", aldus Amenchar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -